Google îți permite să-ți ștergi trecutul digital

Google-Sharing-Too-Much-Personal-Info-with-Developers
Foto: PC: computerworld.in

Google a primit vineri 12.000 de cereri ale internauților europeni pentru a le fi șters trecutul digital, a declarat purtătorul de cuvânt al filialei concernului american din Germania.

Pentru a se conforma unei decizii a justiției europene de la jumătatea lunii mai, Google cel mai important site mondial de căutare pe Internet, a lansat joi un formular online accesibil europenilor prin care le permite să solicite ștergerea rezultatelor lor de căutare, transmite AGERPRES.

„Fiecare solicitare individuală va fi evaluată și se va încerca atingerea unui compromis între dreptul persoanei la confidențialitate și dreptul publicului de a afla și de a distribui informații”, afirmă Google în pagina unde puteți solicita ștergerea informațiilor, informează GadgetReport.ro.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis, la 13 mai, că motoarele de căutare vor trebui să șteargă anumite informații la cererea unui utilizator, în cazul în care acestea îi lezează onoarea. Respectiva decizie a stârnit reacții atât în presa europeană, cât și în cea americană.

Cererile solicitanților vor fi examinate individual și nu vor fi tratate în mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a făcut estimări privind perioada de timp cât va dura ștergerea acestor date, subliniind că acest lucru depinde de cât de bine întemeiate sunt cererile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente