Participă la crearea Rețelei OSCE pentru Tineri în Georgia

osce-flag-700×325
Foto: PC: west-future.com

Tinerii lideri, activiștii, studenții, cercetătorii, membrii ONG-urilor care doresc să învețe mai multe despre Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), sunt invitați să participe la proiectul „Construirea unei rețele OSCE pentru tineri în Georgia”, care se va desfășura la Tbilisi din iunie până în decembrie, 2014.

Proiectul este organizat de către OSCE în parteneriat cu Comitetul Național Georgian și are ca scop promovarea dialogului între OSCE și societate civilă, adresându-se în special tinerilor.

Potrivit Mladiinfo, participanții vor participa la o sesiune de seminare și cursuri pentru a învăța și a discuta în mod activ despre valorile OSCE și despre ceea ce înseamnă să lucrezi în domeniul securității în Europa. Obiectivul acestei inițiative este de a facilita crearea unei rețele de tineri, care va avea menirea de a se concentra pe OSCE și care va putea ulterior să participe și la alte activități OSCE, dezvoltând diverse inițiative.

Proiectul constă în organizarea mai multor ședințe cu participanții aleși. Programul va începe în iunie 2014 și se va încheia în decembrie 2014. Toți participanții vor fi informați în prealabil cu privire la data și locul de desfășurare a fiecărei reuniuni realizate în cadrul proiectului. Principalele activități ale programului vor avea loc la Tbilisi, unele întâlniri pot avea loc și în alte regiuni ale Georgiei.

La program vor participa aproximativ 60 de tineri din Georgia și alte țări membre OSCE, care vor fi selectați conform următoarelor criterii de eligibilitate:

#1. Participanții vor fi tineri lideri, activiști, studenți, cercetători, membri ai ONG-urilor cu  vârste cuprinse între 20-35 ani.
#2. Participanții trebuie să fie cetățeni ai statelor membre OSCE.
#3. Este necesară cunoașterea limbii engleze.
#4. Interes și cunoștințe de bază despre domeniul de lucru al OSCE și al organizațiilor și structurilor OSCE.
#5. Motivație de a afla mai multe despre OSCE.
#6. Disponibilitatea de a participa în mod activ și în mod regulat în Rețeaua OSCE a Tinerilor și în toate activitățile programului.

Costuri:

Nu există nici o taxă de înregistrare pentru a participa la program. Vor fi organizate 15 întâlniri la care participanții selectați vor fi invitați să participe. OSCE nu va acoperi cheltuielile de călătorie, dar pot fi acordate anumite ajutoare în dependență de situații.

Pentru a aplica trebuie:

#1. Să completezi formularul de participare.
#2. Să trimiți CV-ul la adresa: [email protected].

Participanții selectați vor fi invitați la un interviu prin intermediul Skype.

Data limită de înregistrare este 31 mai, 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente