Victor Ponta: România vrea mai multe produse din Moldova

ROMANIA-GOVERNMENT-PRIME MINISTER DESIGNATED-VICTOR PONTA
Foto: Victor Ponta, PC: enational.ro

România a solicitat Comisii Europene mărirea contingentului de produse importate din Republica Moldova, în principal mere, deoarece statul vecin a luat în calcul existența unor repercusiuni din partea Rusiei și imposibilitatea de a mai exporta mere pe piața rusească, potrivit premierului Ponta și ministrului Agriculturii.

„Aici, din păcate, este o chestie și politică, pentru că Moldova se gândește că va avea repercusiuni din partea Rusiei, nu va mai putea să exporte mere, de exemplu, și atunci am considerat că este de datoria nu doar a României, ci a Uniunii Europene să ne deschidem piața pentru produsele din Moldova, ca să nu-i lăsăm.

Nu va fi un efect mare pentru Europa în ansamblu, însă pentru Moldova este esențial, pentru producătorii de acolo”, a spus Ponta la emisiunea “Viața Satului” a postului public de televiziune, transmite Mediafax.

La rândul său, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că solicitarea de mărire a contingentului de produse din Republica Moldova către România a fost transmisă Comisiei Europene (CE) în urmă cu două zile, după o discuţie avută de premierii celor două ţări, Ponta precizând că este vorba în special de mere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente