(video) Versiunea moldovenească a celui mai dulce experiment. Câți copii au cedat tentației?

collage
Foto: Cel mai dulce festival are loc în luna mai!

Festivalul celor mai dulci tradiții revine și în acest an. Pentru promovarea evenimentului, organizatorii au realizat un spot video foarte „dulce”, în forma unui experiment.

Pentru realizare spotului, organizatorii celui mai dulce eveniment al anului au filmat 28 de copii timp de 8 ore. În acest timp, copii au fost aduși într-o cameră, așezați pe scaune, la masă. În fața fiecărui copil, pe masă, era așezat strategic câte un zefir. Nata Albot le-a făcut o ofertă fiecărui copil. După ce Nata părăsea încăperea, iar copilul nu mânca zefirul, urma să fie răsplătit cu două bucăți de zefir pentru răbdarea sa. Dacă cel mic se decidea să mănânce desertul înainte ca prezentatoare TV să se întoarcă în cameră, acesta nu mai primea nimic.

Alegerea era simplă: o gustare acum sau două mai târziu. Hai să vedem cum s-au descurcat picii și câți din ei au cedat sau nu tentației dulci:

Realizatorii vidoului de mai sus s-au inspirat la realizarea acestuia din renumitului Stanford marshmallow experiment, care a fost conceput de psihologul american Walter Mischel, în anii ’60-’70, pe când era profesor la Universitatea Stanford.

Walter Mischel a testat capacitatea unor preșcolari (cu vârsta medie de 4 ani și jumătate) de a rezista tentației de a manca o bezea timp de 15 minute, pentru a obține în plus încă o bezea. Un copil din trei a reușit sa reziste și să aștepte timpul stabilit pentru a obține a doua bezea. După 10-15 ani, psihologul și-a cautat subiecții pentru a vedea cum se descurcă în viața personală, socială și profesională. Cei care reușiseră să reziste tentației, aveau semnificativ mai mult succes în toate domeniile vieții lor decât ceilalți. Se pare ca un element-cheie în a obține succes este capacitatea de autocontrol care are la bază așteptarea pentru o recompensă întârziată.

Festivalul MAI DULCE 2014 va avea loc pe 25 mai, cu începere de la ora 11:00, la intersecția străzilor Vlaicu Pârcălab și Veronica Micle din Chișinău. Cu mai multe detalii despre cel mai dulce eveniment al anului revenim cu detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente