Ultimele inovații din lumea tehnologiilor informaționale le găsiți la Moldova ICT Summit 2014

ict youth
Foto: Tineri specialiști discutând la Moldova ICT Summit 2013 PC: Moldova ICT Summit

În perioada 13-23 mai, în Republica Moldova vor fi organizate Zilele Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Cel mai important eveniment din șirul de acțiuni programate este “Moldova ICT Summit 2014”, care va avea loc la Chișinău, în intervalul 14-15 mai curent.

Moldova ICT Summit  îşi propune să contribuie la dezvoltarea competitivității sectorului TIC, încurajarea inovației şi promovarea TIC în calitate de factor motrice al dezvoltării economice durabile. Ediția din acest an este una deosebită, în primul rând, prin tematica abordată și subiectele ce vizează crearea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltării industriei IT.

La sesiunile Summitului va participa conducerea Guvernului, miniștri și șefi ai agențiilor guvernamentale, ambasadori, reprezentanți ai donatorilor și ai organizațiilor internaționale, top managementul companiilor din domeniul TIC, profesioniști TIC, antreprenori IT, experți din țară și de peste hotare, exponenți ai mediului academic și ai societății civile.

Summit-ul din 14-15 mai
Summit-ul din 14-15 mai

Evenimentul va debuta pe 13 mai (însă Summitul propriu-zis va avea loc în perioada 14-15 mai) cu o reuniune guvernamentală în cadrul căreia va fi pusă în discuție dezvoltarea de mai departe a sectorului TIC din Republica Moldova. „Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor va prezenta, în premieră, Pachetul de acțiuni pentru sporirea competitivității industriei IT. Acesta a fost elaborat de MTIC cu suportul partenerilor de dezvoltare și al consultanților internaționali. Prin acest set de acțiuni, se urmărește asigurarea unui mediu cât mai favorabil pentru creșterea industriei tehnologiei informației”, a menționat viceministrul Vitalie Tarlev.

„Întrucât antreprenoriatul în IT constituie motorul industriei TIC, ediția curentă a Summitului va include o sesiune specială dedicată acestuia. Startup-uri de succes din Moldova și din regiune, Estonia, Lituania, România, vor împărtăși experiențe și practici pentru a inspira comunitatea antreprenorilor din Moldova”, afirmă Doina Nistor, Director, Proiectul USAID CEED II

În cadrul sesiunilor tematice, speakeri locali şi internaţionali, reprezentanţi ai unor companii cu renume, vor împărtăşi experienţe de succes, viziuni inovatoare și bune practici de dezvoltare a unei Societăți Informaționale moderne bazate pe cunoaștere.

„La Summit vor fi abordate subiecte ce țin de crearea premiselor favorabile pentru dezvoltarea sectorului, utilizarea serviciilor și produselor TIC în toate ramurile economiei naționale, exportul de servicii și produse cu valoare adăugată sporită, dezvoltarea potențialului uman pentru sectorul TIC”, a  menționat Ana Chirița, director executiv al Asociației Naționale a Companiilor Private din Domeniul TIC.

Moldova ICT Summit 2014 este organizat pentru a 5-a oară consecutiv. Mai multe despre eveniment și cum a fost la primele patru ediții vedeți pe pagina de Facebook: Moldova ICT Summit

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente