În premieră la Chișinău va avea loc Festivalul Văcuțelor

filat
Foto: PC: andrialinn.com

Un producător de lactate va organiza pentru prima oară în Moldova un Festival al Văcuțelor. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie la Chișinău.

Festivalul Văcuțelor este o tradiție europeană ce adună vizitatori din toată lumea pentru a admira exponatele văcuțelor pictate. Machete de vaci, în mărime reală, sunt expuse pentru a fi pictate de către designeri, pictori, vedete şi oameni de creație renumiți. Tocmai de aceea, fiecare model este unic, iar văcuțele devin opere de artă. Machetele văcuțelor sunt confecționate din fibră de sticlă, rezistă în timp şi pot bucura ochii vizitatorilor o perioadă îndelungată.

Pe 1 iunie 2014, la Arcul de Triumf din Chișinău vor fi pictate 10 machete de vaci în mărime naturală. Orice doritor va putea monitoriza procesul de pictare, face fotografii alături de văcuțe atât în ziua evenimentului, cât și pe parcursul lunii iunie. Ulterior, machetele vor fi amplasate în diferite sectoare ale Capitalei.

Pentru participarea la Festivalul văcuțelor, producătorul de lactate anunță și un concurs de selectare a 10 proiecte ce redau stilul satului moldovenesc. Principala cerinţă faţă de proiectul expus este să redea imaginea satului moldovenesc şi a caselor cu elemente de folclor. Proiectele pot fi depuse până pe 25 mai, prim e-mail pe adresa: [email protected], iar câștigătorii vor fi invitați să participe la Festivalul Văcuțelor. Fiecărei echipe câștigătoare i se vor oferi vopsele și ustensile pentru a picta văcuțele.

Ideea de „Paradă a vacilor” îi aparține sculptorului Beat Seeberger-Quin, care a organizat o astfel de expoziție pentru prima oară în Zürich în 1998. Văcuțele pestrițe s-au bucurat de un succes nemaipomenit printre locuitorii și oaspeții orașului elvețian. Văcuțele au produs un boom cultural fără precedent, transformând expoziția Cow Parade într-un eveniment anual de anvergură mondială. În fiecare an, ștafeta Festivalului Văcuțelor este preluată de unul din marile orașe, printre care se numără deja New York, Londra, Stockholm, Praga, Tokio, Moscova şi multe altele.

Mai jos vedeți câteva poze de la Festivalul Văcuțelor din diferite colțuri ale lumii:

 

Parada Văcuțelor, Lisabona PC: travelwithintent.com
Parada Văcuțelor, Lisabona, Postugalia PC: travelwithintent.com
Parada Văcuțelor, Toulouse, Franța PC: incaunipocrit.wordpress.com
Parada Văcuțelor, Toulouse, Franța PC: incaunipocrit.wordpress.com
Parada Văcuțelor, Toulouse, Franța PC: incaunipocrit.wordpress.com
Parada Văcuțelor, Toulouse, Franța PC: incaunipocrit.wordpress.com
PC: mario837.deviantart.com
PC: mario837.deviantart.com
Parada Văcuțelor Madrid, Spania PC: Enrique Fernandez Marcote/Panoramio
Parada Văcuțelor Madrid, Spania PC: Enrique Fernandez Marcote/Panoramio
Parada Văcuțelor din Guadalajara, Mexico PC:  skyscrapercity.com
Parada Văcuțelor din Guadalajara, Mexico PC: skyscrapercity.com
Parada Văcuțelor Sao  Sao Paulo, Brazilia PC: canalblog.es
Parada Văcuțelor Sao Sao Paulo, Brazilia PC: canalblog.es
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente