Top 5 alimente care îți asigură reușita la examene

collage_produse.jpg
Foto: Alimentele care îți asigură reușita la examene. PC: colaj #diez

O memorie bună înseamnă rezultate bune! Află în continuare care sunt alimentele ce îți îmbunătățesc memoria și proprietățile lor miraculoase.

Suntem în perioada în care atât elevii cât și studenții sunt cuprinși de febra pregătirilor de examene, iar materialul acumulat pe parcursul unui an este unul destul de voluminos și complex. De aceea, este bine să știi că, în cadrul procesului de învățare, în afară de odihnă și hidratare corespunzătoare, este necesar să acorzi o atenție deosebită alimentației.

În continuare îți prezentăm cele mai recomandate alimente pe care le poți consuma pentru îmbunătățirea memoriei, menținerea atenției și capacității de concentrare pentru a te bucura de rezultate bune.

# 1. Nucile

Mixed Nuts

Nucile au un conținut ridicat de vitamina E, care îmbunătățește considerabil memoria. Ele, alături de alune de pădure, fistic sau semințe de floarea soarelui, trebuie consumate în stare crudă și nesărate, pentru a beneficia de toate proprietățile lor nutriționale. De asemenea, nucile îmbunătățesc capacitățile cognitive și apară celulele nervoase de radicalii liberi.

 

# 2. Ceaiul verde

 

natural-remedies-for-acne-green-tea

Bea regulat ceai verde pentru că protejează celulele creierului și îmbunătățește memoria și vigilența mentală. De asemenea, este recunoscut pentru proprietățile lui antioxidante.

 

# 3. Ouă

 

hard-boiled-eggs

Mai ales în perioada examenelor, ouăle ar trebuie să fie nelipsite de la micul dejun. Potrivit nutriţionistului Patrick Holford, autorul cărţii „Gândeşti aşa cum mănânci”, gălbenşul de ou este o sursă esenţială de colină (vitamina B8), din care derivă acetilcolina, substanţa chimică-cheie a creierului. Pentru a beneficia de colină, ouăle trebuie să le consumi numai fierte sau prăjite în apă.

 

# 4. Ciocolata amăruie

 

dark-chocolate

Ea conţine proteine antioxidante care măresc producţia de endorfine şi îmbunătăţesc puterea de concentrare. În acelaşi timp, ciocolata cu lapte este bună pentru mărirea vitezei de reacţie şi îmbunătăţirea memoriei verbale şi vizuale.

 

# 5. Rozmarinul

 

5a

Atât rozmarinul, cât şi mirosul său sunt excelente pentru memorie: te trezeşte, te face mai alert şi, de asemenea, este neuroprotector. Te poți bucura de toate avantajele sale dacă îl folosești în alimentaţie, de exemplu în salate. Studiile au arătat că rozmarinul îmbunătăţeşte memoria, stimulând capacitatea de învăţare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente