(foto) Top 10 cele mai spectaculoase teatre din lume

collage
Foto: Top 10 cele mai spectaculoase teatre din lume

Teatrele cu tradiție sunt locuri încărcate de cultură și de multă istorie. Pentru pasionații de opere de calitate, publicația online Wall-Street.ro îți prezintă o listă cu cele mai spectaculoase teatre din lume.

Teatrul Globe din Londra

slide_164907_58937

Originalul teatru Globe a fost construit de compania pentru care Shakespeare a creat, o mare parte din cariera sa, Lord Chamberlain’s Men, în anul 1599, însă a fost distrus de un incendiu în 1613. O replică a fost construită în 1997 în apropierea primei locații, după datele primei construcții. Deși pare aproape identic cu originalul, noua structură cu 857 de scaune are o serie de elemente moderne, însă acoperișul a fost recreat fidel, din paie.

Teatrul Minack, Cornwall, UK

slide_164907_58950

Așezarea acestui teatru, pe marginea unei stânci, este atât de impresionantă că adesea distrage atenția privitorului. Teatrul Minack s-a născut din ideea unei femei, Rowena Cade, care a dorit să își pună grădina la dispoziția teatrului local. În anul 1932, Cade și grădinarul sau au creat un loc care a putut fi deschis publicului larg. În prezent, se țin spectacole în intervalul iunie-septembrie.

Düsseldorfer Schauspielhaus, Germania

slide_164907_58945

Istoria acestui teatru german datează din anul 1818, când Regele Friedrich Wilhelm II al Prusiei l-a oferit drept cadou locuitorilor din Düsseldorf. Noul teatru, existent în acest moment, a fost construit pe ruinele originalului la finalul anilor `60. Düsseldorfer Schauspielhaus este construit cu linii curbe, ondulate, semănând cu o cortină de teatru.

Teatrul Balboa, San Diego

slide_164907_58946

Teatrul Balboa a fost construit în anul 1924 și numit așa după exploratorul Vasco Nuñez de Balboa, primul european care a descoperit Oceanul Pacific. După ce devenise o ruină, construcția a fost restaurată în anul 2002, printr-o investiție de 26 milioane de dolari. Interiorul teatrului uimește prin cascade operaționale.

Teatrul BAM Harvey, New York

2012_Visit_Harvey_main_613x463

Teatrul BAM Harvey a fost inaugurat în anul 1904, aici jucându-se piesele lui Shakespeare, music-aluri și doar. Acesta a fost transformat în cinema în anul 1942, ulterior fiind renovat așa încât să poate fi operat din nou ca teatru din 1987. Structura actuală încorporează coloanele originale.

Teatrul National Noh, Tokyo

800px-National_Noh_Theatre

Teatrul japonez a fost construit în anul 1983 din chiparoși vechi de 400 de ani. Clădirea este deschisă pe trei laturi, iar scaunele din fața scenei formează un evantai. În ciuda elementelor tradiționale pe care le conține clădirea, aici există și multă tehnologie, fiecare scaun având și sistem de subtitrare.

Salle Richelieu, Paris

palais-garnier_scarletgreen

casino_de_paris_1

Selle Richelieu, cunoscut și sunt numele de Comedie Francaise, a fost construit la finalul anilor 1600. Scara principală a clădirii este decorată cu busturi ale unor figuri importante din istoria teatrului. „Este un muzeu viu, care conține obiecte, artefacte, picturi și sculpturi de mare interes pentru istoria teatrului francez”, spune un profesor.

State Theatre, Sydney

img_0343

The-State-Theater

Teatrul din Sydney a fost deschis în anul 1928, fiind proiectat de arhitectul Eli White, în stil gotic, italienesc și art deco. State Theatre are al doilea cel mai mare candelabru din lume și o neprețuită orgă Wurlitzer, fiind recunoscut drept “clădirea cu importanță istorică și de o calitate arhitecturală înaltă”.

Margravial Opera House, Germania

311647

Construit în 1745, Margravial Opera House este înscris pe lista UNESCO și este considerat cel mai bun teatru baroc din Europa. Scena, de 27 de metri, a fost cea mai mare din Europa până în anul 1871. În prezent sunt păstrate multe dintre materialele și structurile originale, precum o scară dublă care ducea la loja aparținând lui Margrave de Brandenburg-Bayreut și soției sale, cei care au inițiat proiectul teatrului.

Teatrul Amazon, Brazilia

311657

Teatrul a fost construit la sfârșitul secolului 19, fiind proiectat de arhitectul italian Celestial Sacardim. Construirea acestuia a durat 15 ani, țiglele au fost aduse din Franța, scările și coloanele au fost realizate din marmură italiană, iar pereții de oțel au fost comandați din Glasgow. Teatrul are și 198 de candelabre aduse din Italia și o cupolă compusă din 36.000 de plăci ceramice pictate în culorile naționale ale Braziliei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente