Top știri din 23 aprilie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole din 23 aprilie 2014. PC: colaj #diez

Citim cărți în stradă, privim în trecut prin fotografie și ne mândrim cu moldovenii ce ne vor prezenta țara în Los Angeles și Cannes. Toate aceste și mai multe în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 23 aprilie 2014.

#1. Au fost lansate primele Biblioteci Stradale din Moldova

Astăzi, 23 aprilie, la Chișinău, în incinta Centrului Republican pentru Copii și Tineret “Artico” a avut loc lansarea primelor două Biblioteci Stradale care promovează lectura, cultura și dezvăluie o latură inovatoare a bibliotecii.

#2. Top 10 cele mai citite cărți din lume

Acest clasament a fost realizat în funcție de numărul de exemplare tipărite și vândute în ultimii ani.

#3. O privire în trecut: cum era lumea acum 100 de ani

Fotografii care au imortalizat aceste momente, probabil nici n-au bănuit că peste zeci de ani imaginile lor vor stârni valuri de nedumerire și admirație. Aici veți vedea cât de diferită era viața cu 100 de ani în urmă.

#4. Cristina Scarlat printre cele mai frumoase concurente ale Eurovisionului

În concursul Next Top Model a Eurovisionului au intrat 25 de concurente, iar Cristina Scarlat s-a clasat pe locul 8 în clasamentul celor mai frumoase interprete.

#5. Champions League 22.04.2014: Atlético Madrid 0 – 0 Chelsea

Prima manșă a semifinalei UEFA Champions League, ediția 2013-14, dintre Atlético Madrid și Chelsea Londra s-a încheiat cu scor alb.

#6. Filmul unui regizor moldovean a fost selectat pentru Festivalul de la Cannes

Filmul regizorului moldovean Dumitru Grosei – CADOUL a fost selectat în catalogul Romanian Short Waves 2014 al Festivalului de Film de la Cannes.

#7. Anastasia și Dimitrie vor prezenta Americii invenția lor la Intel ISEF

Anastasia Jeleznîi și Dimitrie Gînju dețin unul din cele trei proiecte câștigătoare ale Concursului Național de Știință și Inginerie pentru elevi „Mold-SEF – 2014”. Împreună cu colegii lor, vor reprezenta Republica Moldova la Los Angeles, la cea mai mare competiție școlară de proiecte științifice din lume.

#8. Imagini spectaculoase ale alfabetului sculptat în tehnica CGI

Duetul german format din Benjamin Simon și Schuster Dirk, a făcut un mic experiment, scopul căruia a fost să condimenteze un pic alfabetul.

#9. Tinerii moldoveni se pot informa mai îndeaproape despre bursele Colegiului Europei

În perioada 22-24 aprilie, la Chișinău are loc Comisia Națională de Selecție a candidaților pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană țărilor din cadrul Parteneriatul Estic.

#10. Dumitru Trestian, Paula Chiriac și Gheorghe Buştiuc îți sugerează să te declari român

Astăzi vă prezentăm alți 3 voluntari care au găsit timp liber în afara orelor și au ieșit în stradă pentru a informa populația și a-i convinge să se declare români la recensământul din luna mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente