Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional: FMI va oferi în continuare asistență Moldovei

ICorman-MAlier-23.04.2014
Foto: Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Max Alier, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova, PC: parlament.md

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Max Alier, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat evoluțiile politice din Republica Moldova și prognozele economice pentru anul 2014, aspecte legate de politica bugetar-fiscală, situaţia în sistemul financiar-bancar. De asemenea, părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile din regiune și riscurile potențiale pentru Republica Moldova.

Igor Corman a făcut o trecere în revistă a actelor adoptate de Parlament pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul financiar-bancar. Șeful Legislativului s-a referit și la proiectele legislative aflate în examinare în comisiile de profil ale Parlamentului, care, odată adoptate, vor completa instrumentarul Băncii Naționale și al instituțiilor abilitate pentru buna gestionare a domeniului financiar-bancar.

La rândul său, Max Alier a informat despre obiectivele actualei Misiuni de monitorizare, care se va afla în țara noastră până la 30 aprilie curent, perioadă în care experții FMI vor examina politicile macroeconomice ale Republicii Moldova și vor purta discuţii cu autorităţile. Max Alier a menționat că Fondul Monetar Internațional este dispus să ofere în continuare asistența tehnică necesară autorităților de resort în perfecționarea politicilor financiar-economice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente