Săptămână tematică în toate școlile și liceele din țară „Să descoperim Europa!”

09052013687-a
Foto: PC: sectia-copii-bjbihor.blogspot.com

Eliminarea vizelor pentru călătoriile în țările europene va fi sărbătorită în toate școlile și liceele din țară în cadrul săptămânii tematice „Să descoperim Europa!”.

În acest sens, Ministerul Educației a emis o circulară prin care recomandă instituțiilor de învățământ să organizeze în perioada 29 aprilie – 8 mai curent, un șir de activități cu tematică europeană.

Astfel, la lecțiile prevăzute de programul de studii, precum și la orele de dirigenție, elevii vor discuta despre integrarea europeană și se vor familiariza cu istoria și cultura Europei, cu modul în care funcționează instituțiile europene. Totodată, în școli vor fi organizate dezbateri și concursuri tematice de eseuri, desene, postere etc.

Activitățile vor demara prin careuri solemne care vor avea loc în toate instituțiile de învățământ pe 29 aprilie, prima zi de după vacanța de Paști și se vor încheia pe 8 mai.

Pentru buna desfășurare a activităților din cadrul săptămînii tematice consacrate Europei, Ministerul Educației a recomandat instituțiilor de învățământ să utilizeze un șir de resurse web specializate, inclusiv site-ul oficial al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente