Senatorul american Robert Corker: Apreciez curajul autorităților din Moldova

120206_bob_corker_605_ap
Foto: Senatorul american, Robert Corker, PC: politico.com

La întrevederea cu Președintele Parlamentului Igor Corman, senatorul american Robert Corker a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue transformările de democratizare a țării, precizând că progresele sunt vizibile.

Șeful Legislativului a vorbit în cadrul întrevederii despre prioritățile agendei de integrare europeană a Republicii Moldova, consolidarea cooperării moldo-americane, evoluțiile din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană, situația din Ucraina și relațiile Republicii Moldova cu Federația Rusă, transmite serviciul de presă a Parlamentului.

Președintele Parlamentului a dat asigurări că există ferma determinare și voință politică din partea coaliției de guvernare pentru ca Republica Moldova să-și continue cursul de integrare europeană. „Obiectivele noastre sunt menținerea stabilității politice în țară și consolidarea coeziunii sociale pentru ca Republica Moldova să semneze și să ratifice Acordul de Asociere în legislatura curentă. Trebuie să depășim toate provocările și riscurile pentru a asocia cât mai grabnic țara noastră la UE”, a declarat Igor Corman.

Senatorul Robert Corker a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue transformările de democratizare a țării, precizând că progresele sunt vizibile. „SUA își dorește ca cetățenii moldoveni să simtă libertatea și democrația, fără presiuni externe. Apreciez curajul autorităților din Republica Moldova și observăm progresele pe care le faceți pentru cetățeni și în vederea apropierii de UE”, a subliniat senatorul Robert Corker.

La întrevedere au mai participat deputații Ana Guțu, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană și Valeriu Ghilețchi, Președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – SUA.

Senatorul Robert Corker, membru al Comitetului pentru Relații Externe din cadrul Senatului SUA, efectuează în premieră o vizită în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente