Top știri din weekend: 19-20 aprilie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez din 19-20 aprilie 2014. PC: colaj #diez

Un weekend în care am sărbătorit Paștele, am cunoscut un viitor cardiolog și am aflat despre viitoarea Bibliotecă Stradală. Despre acestea și nu numai citește în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 19-20 aprilie 2014.

#1. În Moldova se lansează prima Bibliotecă Stradală

Pe 23 aprilie, la Chișinău va avea loc lansarea primei biblioteci stradale, cu scopul de a aduce cărțile mai aproape de oameni.

#2. 7 filme pentru suflet pe care să le vezi în weekend-ul de Paști

Sărbătorile de Paști sunt un prilej bun de relaxare, de aceea deseori alegem să privim un film bun. Și pentru că suntem într-o perioadă sacră, am ales filme motivaționale, filme care inspiră și ne vor ajuta să fim mai buni, să iubim și să valorificam fericirea.

#3. Daniela Catereniuc – studenta care visează să devină un cardiolog de succes

Studiază medicina în limba franceză și visează la o carieră în cardiologie. Cunoașteți mai multe despre Daniela, una din cei 24 de studenți, câștigători ai burselor de stagiu profesional în străinătate oferite de Agenția Universitară a Francofoniei.

#4. În scuarul Catedralei a fost aprins iluminatul pentru sărbătorile pascale

În preajma Paştelui, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” au fost aprinse instalațiile de iluminat pentru sărbătorile pascale.

#5. Cât sunt dispuși moldovenii să cheltuie pentru masa de Paști?

Centrele comerciale au fost luate cu asalt de toți cei care au hotărât să-și facă cumpărăturile de Paști pe ultima sută de metri. Află în continuare cât de mult sunt dispuși să cheltuie oamenii pentru masa de Paști.

#6. Cetăţenii Republicii Moldova se vor deplasa fără vize în Israel

De la mijlocul lunii iunie, cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în statul Israel fără vize.

#7. Cum respectă tinerii tradițiile religioase de sărbători?

Cei mai mulți dintre tinerii moldoveni se descriu ca fiind persoane religioase, arată datele sondajului de opinie „Mergând spre Înviere”, realizat în perioada 22 – 23 aprilie 2013, pe un eșantion de 250 de persoane.

#8. 18 fotografii artistice în care jocul luminii creează un efect uimitor

Fotografii emeriți știu cât de importantă este lumină pentru fotografie. Ea nu este numai o parte a procesului de lucru, dar, de asemenea, este capabilă să transmită o atmosferă și stare de spirit specială. În funcție de iluminare aceasta poate evidenția anumite obiecte în cadru și să concentreze atenția privitorului.

#9. Sărbătoarea nu are graniță. Cum sărbătoresc de Paști moldovenii din diasporă

Majoritatea moldovenilor, indiferent de ţara în care se află, reuşesc să vopsească ouă, să coacă pască şi să meargă la biserică pentru a le binecuvânta În Estonia moldovenilor le lipseşte dimineaţa Învierii, în Portugalia se organizează Festivalul Ouălor Încondeiate, iar în Canada mai multe gospodine se adună împreună pentru a coace pască.

#10. Masa de Paști: Ce mâncăm și de ce ne ferim

Toate bucatele de Paști sunt adevărate bombe calorice şi îți pot face rău dacă sunt consumate irațional, mai ales de cei care au ţinut post şi au mâncat puţin în ultima perioadă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente