Rusia ar putea importa mai multă carne din Moldova

mezeluri
Foto: PC: opiniatimisoarei.ro

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile BUMACOV, aflat în vizită de lucru la Moscova, a avut o întrevedere cu Conducătorul Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert.

Discuțiile s-au axat pe intensificarea conlucrării moldo-ruse în domeniul veterinar, fitosanitar şi siguranței alimentelor. Una din temele de interes reciproc, a vizat  exportul producției moldovenești procesate din carne şi majorarea volumelor livrărilor de carne crudă/materie-primă în Federația Rusă, accentul fiind pus pe producția de origine din Moldova. În acest sens, s-a convenit în vederea coordonării şi semnării documentului propus de Partea moldavă. În context, Partea rusă a exprimat disponibilitate pentru majorarea importurilor de carne din țara noastră.

De asemenea, partea moldavă a invitat experții ruși să inspecteze potențialii producători, exportatori de carne din Moldova în Federația Rusă, pentru creșterea volumelor de  exporturi.

S-a convenit asupra intensificării conlucrării în domeniul producerii şi exportului materialului săditor pomicol şi viticol. În acest sens, la invitația ANSA, un grup de experți ai Serviciului Federal rus va efectua o vizită de documentare în Republica Moldova. Schimbul de bune practici se va efectua pe segmentul laboratoarelor şi metodelor de cercetare, control şi analiza riscurilor, precum  şi în domeniul trasabilităţii producerii şi comercializării alimentelor. Totodată, a fost lansată inițiativa privind instruirea unor experți din țara noastră pentru crearea şi implementarea unui sistem viabil de  asigurare a trasabilităţii produselor de origine animală şi vegetală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente