Spitalele deschise în Chișinău în perioada Sărbătorilor de Paști

news_image_214481_10688
Foto: PC: radiomures.ro

Instituțiile medicale din municipiul Chișinău nu-şi vor modifica esențial programul de lucru în perioada sărbătorilor pascale.

În ajunul Învierii, sâmbătă, 19 aprilie, dar şi pe 26 aprilie, înainte de Păștile Blajinilor, medicii din policlinici şi centrele medicilor de familie vor activa conform orarului obișnuit, de la ora 08.00 până la ora 18.00. Pacienții vor fi consultați fie de către medicii de familie, fie de medicii de gardă. Totodată, spitalele municipale vor activa în regim neîntrerupt, iar numărul medicilor va fi suplinit, transmite IPN.

În zilele de luni, 21 şi 28 aprilie, instituțiile medicale vor avea un program prescurtat, până la ora 14.00. Șeful Direcției sănătate a municipiului Chişinău, Mihai Moldovanu, a precizat că de Paştile Blajinilor la Cimitirul „Sfântul Lazăr” vor face de gardă 4 ambulanțe, iar la Cimitirul Armenesc 2, care vor interveni în caz de necesitate.

Petru Craveţ, responsabil pentru relațiile cu presa la Centrul de Medicină Urgentă din Chişinău, a spus că de sărbători instituţia va activa în regim obişnuit, 24 de ore din 24, iar la solicitarea autorităţilor locale numărul ambulanţelor a fost suplinit cu 2 unităţi. În noaptea Învierii, echipajele de urgenţă vor face de gardă în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi în apropierea Catedralei Mitropolitane. Petru Craveţ a mai spus că de sărbătorile pascale cei mai mulţi pacienţi care ajung la Urgenţă prezintă intoxicaţii alimentare şi infecţii, dar şi traumatisme.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, instituţiile medicale din republică vor activa în timpul sărbătorilor pascale conform graficului stabilit de administraţiile instituţiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente