Top știri din 18 aprilie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez în data de 18 aprilie 2014. PC: colaj #diez

Modele din Moldova, întrebări interesante, decorații de Paști, ploaie de stele și cărți restaurate în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 18 aprilie 2014.

#1. Top 10 cele mai frumoase modele originare din Moldova

Moldova are doar femei frumoase și foarte frumoase, asta ne confirmă agențiile internaționale de modă pentru care lucrează modelele noastre. #diez a ales 10 cele mai frumoase dintre ele.

#2. Top 10 cele mai interesante întrebări de la a 4-a etapă CUC

#diez a selectat 10 cele mai interesante întrebări de la a patra etapă a Campionatului de Ce? Unde? Când? din Moldova. Pentru a vedea răspunsul înserați spațiul alb cu cursorul.

#3. Ce lucruri să nu faci în Vinerea Mare

Vinerea mare sau Vinerea Patimilor are, din bătrâni, obiceiuri specifice cum ar fi postul negru sau scăldatul. În această zi credincioșii merg la slujbele bisericești, numite Denii, pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Iisus Hristos pe Pământ.

#4. 10 decorații ușoare și rapide pentru sărbătorile de Paști

Sărbătorile de Paști se pot începe cu curățenie generală sau văruitul copacilor. #diez îți propune 10 alternative care să bucure ochiul și sufletul în acest sezon. Unele din ele pot rămâne cu tine pe o perioadă mai lungă, decât luna aprilie.

#5. O ploaie de stele este așteptată pe data de 23 aprilie

Astronomii şi amatorii vor putea admira în următoarele nopţi de primăvară curentul de meteori Lyridele.

#6. BAC 2014: A fost aprobat numărul centrelor de bacalaureat

Comisia Națională de Examene (CNE) a aprobat în ședința de astăzi lista centrelor de bacalaureat și a desemnat președinții și secretarii acestora.

#7. Prognoza meteo de Paște. Cum va fi vremea în următoare zile

Potrivit prognozelor meteo ale Serviciul Hidrometeorologic de Stat, până la mijlocul săptămânii viitoare vremea va fi predominant fără precipitații, însă în ajunul Paştelui vor cădea ploi.

#8. 10 rânduri de viață de la Gabriel Garcia Marquez

Gabriel Garcia Marquez, laureat al premierului Nobel pentru Literatură, a murit, joi după-amiază, în locuința sa din Mexic. El a fost internat în spital, în luna martie, din cauza unei infecții.

#9. Oleg Filatov ne povestește cum se restaurează cărțile în Republica Moldova

Oleg Filatov Victorovici, născut pe 2 martie 1986, este deja buchinist de 10 ani, a restaurat peste vreo 200 cărți, iar câteva din ele sunt citite de Vlad Plahotniuc sau Vladimir Voronin.

#10. O seară de black metal suedez la Chișinău

Miercuri seara Chișinăul a fost acaparat de valul black metal suedez. În cadrul concertului Swedish Black Metal over Albion a evoluat o trupă din Transnistria și două trupe invitate din Suedia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente