BAC 2014: A fost aprobat numărul centrelor de bacalaureat

unnamed
Foto: PC: Ministerul Educației

Comisia Națională de Examene (CNE) a aprobat în ședința de astăzi lista centrelor de bacalaureat și a desemnat președinții și secretarii acestora.

Cei 28.707 candidați, dintre care 22.227 sunt candidați din sesiunea curentă și 6.221 sunt restanțieri din sesiunile anterioare, vor susține probele de bacalaureat în 104 centre. Cele mai multe centre, 31 la număr, vor fi organizate în municipiul Chișinău. Cei mai mulți candidați care vor susține examenele sunt cei de la profilul real – 15.144 candidați.

profil

Totodată, Ministerul Educației, Agenția de Asigurare a Calității recomandă tuturor candidaților să utilizeze în procesul de pregătire pentru examenele de absolvire surse aprobate sau coordonate de minister: manualul școlar, ghiduri, programe de examen, modele de teste pentru exersare, accesibile pe www.aee.edu.md. În același timp, Ministerul Educației nu recomandă alte modele de teste existente astăzi pe piață.

Sesiunea de bacalaureat 2014 se va desfășura în perioada 03 – 20 iunie, după cum urmează:
3 iunie (marți) – Limba şi literatura română alolingvi
6 iunie (vineri) – Limba de instruire
10 iunie (marți) – Limba străină
13 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport), Tehnologie (tehnologic)
17 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatica)
20 iunie (vineri) – L.ucraineană/ bulgară/găgăuză (real,umanist)

Reamintim că, anul trecut promovabilitatea la bacalaureat în 2013 a fost de 68,17 %. Doar 18.893 de candidați din cei 27.715 absolvenți admiși pentru sesiunea anterioară au promovat toate examenele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente