Voluntarul zilei: Denis Beliman, Alina Toporovschi și Mihail Melenciuc

collage_voluntar.jpg
Foto: Denis Beliman, Alina Toporovschi și Mihail Melenciuc. PC: tinerii.md

Ei sunt cei mai activi dintre voluntarii care informează și numără românii din Republica Moldova. De aceea sunt demni de a purta titlul „Voluntarul zilei” în cadrul campaniei organizate de „Tinerii Moldovei”.

Astăzi vă invităm să-i cunoașteți pe alți 3 tineri, care te îndeamnă să te declari român la recensământul ce va avea loc în Republica Moldova în perioada 12-25 mai 2014.

Denis BelimanPasionat de canto și Taekwondo, Denis Beliman se remarcă printr-un amestec de energie, sensibilitate și perseverență cum rar întâlnești. În cadrul campaniei de informare pentru recensământul populației, „Vorbesc românește, sunt român!”, Denis nici nu cântă, nici nu exersează tehnici de arte marțiale, dar le comunică trecătorilor adevărul despre identitatea națională și îi înștiințează cu privire la mijloacele corecte prin care se va desfășura recensământul din luna mai.

Denis este un justițiar pentru că urmează cursurile Facultății de Drept și când nu studiază, muncește, iar când are timp liber nu-l are, pentru că îl alocă voluntariatului. Tânărul originar din Ialoveni nu vorbește mult, dar face, mai cu seamă când se implică într-o activitate de suflet, așa cum este campania „Vorbesc românește, sunt român!”.

 

Mihail MelinciucMihail Melenciuc învață la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat. Este un băiat extraordinar, cu o atitudine pozitivă, care se implică în majoritatea acțiunilor unioniste. Pe lângă faptul că este pasionat de istorie, Mihail practică mai multe tipuri de sport precum: șah, dame, tenis și fotbal. Cum reușește să îmbine toate aceste activități? Prin perseverență și multă muncă.
Mihail nu este indiferent față de soarta sa și a celor care îl înconjoară. Este profund indignat de faptul că populația este îndobitocită și mințită de oamenii politici. Își dorește cu toată ființa o singură unitate la baza căreia să stea următorul adevăr: Suntem români și vorbim limba română. A fi moldovean e egal cu a fi român, iar la recensământul populației ne declarăm români.

 

Alina ToporovschiAlina Toporovschi este fata de la Drept, pasionată de lectură și căreia îi place să călătorească. Fire sociabilă, stabilește cu ușurință contacte cu oamenii. Iubește arta, muzica și timpul petrecut alături de prieteni. Alina se implică în multe activități și permanent dă dovadă de verticalitate în ceea ce face. Voluntariatul pentru Alina reprezintă un stil de viață.

S-a implicat cu dăruire în campania de informare pentru recensământ fiindcă se declară româncă și îi îndeamnă și pe ceilalți să facă același lucru și să nu se lase intimidați de recenzori sau autorități în a-și exprima liber identitatea. De-a lungul campaniei, Alina a întâlnit oameni minunați, care simt și trăiesc românește, aspect care a motivat-o să se implice ori de câte ori va avea ocazia.

 

Dacă vrei să fii și tu voluntar pentru campania „Vorbesc românește, sunt român!”, înscrie-te aici sau citește acest articol pentru mai multe detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente