Top știri din 17 aprilie

collage_top.jpg
Foto: Cele mai accesate articole de pe #diez pe 17 aprilie 2014

Tinerii care vor zbura în Atena, cumpărături de Paști, stagii și burse pentru studenți și minciunile Rusiei față de situația din Ucraina în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 17 aprilie 2014.

#1. Au fost desemnați tinerii care vor zbura primii fără viză în Europa

Din numărul total de 275 de participanți care au aplicat pentru concursul „Fii primul care zboară fără viză în Europa”, au fost desemnați cei 25 de studenții care vor profita primii de liberalizarea regimului de vize și vor pleca la Atena pe 28 aprilie.

#2. (vox) Ce putem găsi la MoldMart pentru masa de Paști?

Moldovenii sunt un popor tradiționalist iar mesele de sărbătoare sunt parte a tradiției și a culturii autohtone. MoldMart – târgul fermierilor și producătorilor autohtoni vine în ajutor tuturor celor care își doresc o masă de Paști bogată, dar cu investiții moderate.

#3. Un fotbalist italian s-a îndrăgostit de o moldoveancă

Fotbalistul italian al echipei AS Roma Marco Borriello s-a îndrăgostit de o tânără originară din Republica Moldova.

#4. China cheamă tinerii moldoveni la studii

China oferă, pentru anul academic 2014-2015, 20 burse de studii superioare (ciclul I și II) precum și stagii de perfecționare pentru cetăţenii Republicii Moldova. Studiile vor fi precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia tinerii vor studia limba chineză şi terminologia profilului de specialitate selectat.

#5. O nouă televiziune va apărea în Moldova în această vară

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a eliberat joi, 17 aprilie, licenţă de emisie postului „Realitatea TV”, o televiziune generalist-informativă, ale cărei programe urmează a fi difuzate prin satelit.

#6. Dacă lucrezi în domeniul culturii, participă la un training internațional

Tinerii care lucrează în domeniul culturii pot participa la un training de 24 de luni în trei țări, în cadrul proiectului Visegrad Academy of Cultural Management.

#7. Instituțiile publice vor oferi peste 30 de mii de locuri de practică pentru tineri

Parlamentul a votat miercuri, în prima lectură, proiectul de lege care va oferi tinerilor mai multe oportunități să efectueze stagii de practică în autoritățile publice.

#8. 10 afirmații false pe care Rusia le folosește pentru a justifica intervenția în Ucraina

Rusia continuă să răspândească ştiri false şi provocatoare pentru a-şi justifica acţiunile ilegale din Ucraina, unde influenţa rusă se simte în mod evident prin discursuri pline de ură şi incitare la violenţă în rândurile maselor populare.

#9. Voluntarul zilei: Denis Beliman, Alina Toporovschi și Mihail Melenciuc

Ei sunt cei mai activi dintre voluntarii care informează și numără românii din Republica Moldova. De aceea sunt demni de a purta titlul „Voluntarul zilei” în cadrul campaniei organizate de „Tinerii Moldovei”.

#10. Real Madrid a câștigat “clasic” Copa del Rey 2014

Real Madrid e deținătoarea Cupei Regelui 2014 din Spania, după ce în finala de ieri, 16 aprilie, a învins-o pe Barcelona cu scorul de 2 – 1. Acesta este al 19-lea titlu din Cupa Spaniei pentru “galactici”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente