John McCain: „SUA dorește ca moldovenii singuri să-și poată determina viitorul”

Screenshot_3
Foto: John McCain în cadrul conferinței de presă, PC: captură video/ privesc.eu

Declarația a fost făcută de senatorul american în cadrul conferinței de presă comune cu Andrian Candu, vicepreședintele Parlamentului Moldovei.

„Apreciem suportul oferit de SUA, Moldovei, pentru parcursul european al țării noastre. Nu trebuie să uităm și de aproape un miliard de dolari, pe care SUA i-a acordat Moldovei pe parcursul timpului, pentru dezvoltare și diferite proiecte. Această contribuție reprezintă un suport considerabil pentru economia țării noastre”, a spus Andrian Candu.

Senatorul american, John McCain a spus că în cadrul vizitei sale a avut întrevederi cu mai mulți oficiali moldoveni „ Am avut întrevederi cu Președintele Moldovei, Premierul, Ministrul Apărării, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Noi, senatorii SUA împărțim temerile față de acțiunile lui Putin în Ucraina, în special în Crimeea. Am dori ca moldovenii să-și poată determina singuri propriul viitor. Avem o cooperare strânsă cu Guvernul Moldovei și vom continua să cooperăm, în special în domeniul economic”, a adăugat senatorul american.

„Avem temeri față de ceea ce a spus astăzi Vladimir Putin, în special temerile noastre țin de integritatea teritorială a statelor vecine. Din partea noastră, vom lucra în senat, Democrații și Republicanii, pentru elaborarea unui pachet de sancțiuni pentru Rusia. Sunt convins că sancțiunile vor fi susținute de Senat”, a spus John McCain.

„Am discutat cu oficialii moldoveni despre așa probleme cum ar fi corupția și riscurile în viitoarele alegeri. Am definit programele SUA care vor fi menite să susțină Moldova în timpul alegerilor”, a concis senatorul din SUA.

Reamintim că o delegație a Congresului SUA se află în vizită în Moldova. Delegația a include senatorii John McCain, John Barrasso, John Hoeven și Ron Johnson, care reprezintă Comisiile Senatului SUA pentru servicii armate, pentru relații externe, pentru finanțe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente