China cheamă tinerii moldoveni la studii

china
Foto: PC: ciee.org

China oferă, pentru anul academic 2014-2015, 20 burse de studii superioare (ciclul I și II) precum și stagii de perfecționare pentru cetăţenii Republicii Moldova. Studiile vor fi precedate de un an pregătitor, pe parcursul căruia tinerii vor studia limba chineză şi terminologia profilului de specialitate selectat.

Candidații la studii superioare ciclul I vor prezenta următoarele acte traduse în limba engleză sau chineză:

#1. Formular de aplicare (printat după transmiterea on-line a acestuia). Formularul poate fi găsit pe site-ul: laihua.csc.edu.cn (după ce vă înregistrați în prealabil pe site)
#2. Copia Diplomei de bacalaureat sau Certificatul ce atestă statutul de elev al clasei absolvente şi Situaţia şcolară pentru anii de liceu (pentru absolvenții de liceu, promoția 2014)
#3. Copia buletinului de identitate
#4. 1 scrisoare de recomandare
#5. Certificat medical (poate fi găsit pe site-ul http://laihua.csc.edu.cn). Certificatul medical se va depune în copie, originalul păstrându-se la candidat.

Actele indicate în p.2 se vor traduce în limba engleză sau chineză şi se vor autentifica notarial.

Candidații la studii superioare de masterat, ciclul II (cu durata de 2-3 ani în funcție de profil) vor prezenta următoarele acte traduse în limba engleză sau chineză:

#1. Formular de aplicare (printat după transmiterea on-line a acestuia). Formularul poate fi găsit pe site-ul: http://laihua.csc.edu.cn
#2. Copia Diplomei de Licenţă, Copia Suplimentului la diplomă sau situaţia academică pe anii de studii, după caz
#3. 2 scrisori de recomandare
#4. Certificatul medical (poate fi găsit pe site-ul http://www.csc.edu.cn) Certificatul medical se va depune în copie, originalul se va păstra la aplicant
#5. Copia buletinului de identitate.

Actele indicate în p.2 se vor traduce în limba engleză sau chineză şi se vor autentifica notarial.

Solicitanții profilului Artă vor prezenta fotografiile lucrărilor sau casete audio-video, în dependență de specialitate.

Procedura de aplicare:
1. Înregistrarea online pe site-ul http://laihua.csc.edu.cn, cu utilizarea numărului de înregistrare unic pentru candidații din Republica Moldova: Agency No. 4981.
2. Depunerea dosarelor se va face la Ministerul Educaţiei, Direcţia Relaţii internaționale şi integrare europeană, până la data de 30 aprilie 2014.

Cheltuielile pentru transportul internațional vor fi suportate de către candidați. Informații suplimentare pot fi găsite la adresa http://www.csc.edu.cn sau la tel: 022 23 80 61.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente