Top știri din 16 aprilie

collage_top.png
Foto: Cele mai accesate articole din 16 aprilie 2014

Gazon în capitală, zone pietonale europene, tuneluri naturale și câștigătoarea Miss Moldova în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 16 aprilie 2014.

#1. Miss Moldova 2014 a devenit o tânără din Ungheni

A fost desemnată Miss Moldova 2014 din 20 de participante ale concursului. Titlul i-a revenit Alexandrei Căruntu, tinerei de 18 ani care va reprezenta Moldova la Miss World 2014.

#2. Pe trotuarele din capitală va apărea gazon

Municipalitatea intenţionează să scape de noroiul de pe arterele principale din capitală cu ajutorul gazonului.

#3. Cele mai impresionante zone pietonale din Europa

Lista străzilor pietonale din Europa poate atinge sute de nume, noi vă prezentăm șapte dintre cele mai memorabile. Prima stradă pietonală din lume a fost construită în Olanda, în anul 1953, iar în Finlanda se află cea mai mare cetate-insulă cu trafic rutier interzis, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

#4. Sibiu – orașul unde oamenii se întâlnesc, cântă, scriu, recită, pictează, sărbătoresc

În ultimul deceniu România a devenit una din cele mai populare destinații pentru tinerii moldoveni care vor să-și facă studiile peste hotare. Cei mai mulți dintre ei reușesc să intre la buget, beneficiază de burse, locuiesc în cămine studențești și vin acasă aproape în fiecare vacanță. Astăzi vă prezentăm experiența Sorinei Dadîm și a Dianei Hămuraru, studente în Sibiu.

#5. Cele mai magice tuneluri făcute de copaci

În fotografiile de mai jos sunt prezentate tuneluri din copaci, toate create de Mama Natură. Omul nu a contribuit cu nimic la frumusețea lor. Este uimitor să descoperim că în lume există lucruri atât de frumoase.

#6. Oameni bătrâni suspendați deasupra străzilor din Montreal

Angie Heisl a devenit cunoscută în lume pentru instalațiile sale vizuale originale și complicate, pe care artista le prezintă de cele mai multe ori în locuri publice: pe un pod, în băi publice părăsite, la o stație de trenuri sau în coridorul unui metrou.

#7. Transnistria cere Rusiei recunoașterea regiunii. Guvernul Moldovei reacționează

Guvernului Republicii Moldova a reacționat la cererea Sovietului Suprem a regiunii transnistrene către Federaţia Rusă, pe tema inițierii procesului de recunoaștere a independenței.

#8. În estul Ucrainei au început operațiunile militare anti-separatiste

Forțele de securitate din Ucraina au lansat o operațiune împotriva separatiștilor din estul țării. Tot mai multe mașini blindate și trupe militare ucrainene se apropie de orașul Sloviansk, în timp ce în Donețk deja au fost semnalate împușcături și explozii.

#9. Ministerul Educaţiei anunţă concurs pentru constituirea noului Consiliul Naţional al Elevilor

Elevii din clasele IV-XI poate deveni membri ai Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) pentru anul şcolar 2014-2015. Anunțul a fost emis de Ministerul Educației, iar data limită de depunere a dosarelor este 15 mai 2014.

#10. Școală de vară pentru tinerii designeri și arhitecți în Macedonia

Studenții la Arhitectură sau Design pot merge vara aceasta la o școală de vară în Ohrid, Macedonia, unde vor avea posibilitatea să învețe de la specialiști japonezi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente