Playlist săptămânal de la Nicu Dolghii

9956_10203150389109386_1628045645_n
Foto: PC: Arhiva personală

Nicu este un tânăr ca și tine, aproape ca și mine, care a dorit tare mult să vă infecteze un pic gusturile muzicale, cu muzică din playlistul lui, în playlistul vostru. Va reuși el oare? Aflăm din comentariile voastre.

#1 LUNI: NONONO – “Pumpin Blood”

Ziua în care orice agendă săptămânală trebuie colorată. De aceea cât mai multă cerneală, dorințe și hotărâre! Iar buna dispoziție vine tocmai din Danemarca, acest trio electro-pop îți sugerează și un motto pe măsură: “You´re the decider of the world that you will get to know”! Hai, e luni, trezește-te!

#2 MARȚI: Agnes Obel – “Riverside”

Ziua nepotrivită pentru o carte potrivită! Citește, pictează, scrie! Pentru că marți nu cunoști oboseala și pentru că trebuie sa ai și tu o zi măcar pentru a-ți alimenta sufletul cu un combustibil pe măsură. Iar Agnes Obel poate fi exemplu demn pentru tine. Tânăra care singură își scrie versurile și muzica iar la toate astea nu are nici un producător. Pentru mine muzica ei este un mixt reușit dintre impresionismul lui Claude Debussy și gotica lui Edgar Allan Poe.

#3 MIERCURI: The Flavr Blue – “Hideway”

Zi în care numai cei de la The Flavr Blue te pot înțelege. Evadează undeva sub vibrațiile acestei piese și să știi că uneori și rutina poate fi plăcută!

#4 JOI: Bastille – “Bad Blood”

Simți? E joi. Ziua în care unii își verifică portofelul, alții deja pun papionul la vedere. Toți cu gândul la ziua de mâine! Oprește-te și observă ca au înflorit caișii și că joi tot poate fi frumoasă. Talentul celor de la Bastille tocmai îți merită atenția. Atât de mult încât nici nu știi ce să distribui: Bastille cânta live în muzeul Marii Britaniei și în Le Petit Palais din Paris și chiar în parcuri. În orice caz ei rămân pentru mine o descoperire mega talentată.

#5 VINERI: Yellow Claw – “Shotgun ft. Rochelle”

Eliberează demonii! Flutură din mâini, arde talpa! Ai rezistat – ai meritat! Zi când alcoolul și nebuneala s-au strâns într-un joc. Îți va duce oameni noi în locuri dragi. Să se lase aventura. Așa că mai puțină vorbă și mai mult foc!
P.S.: Fata cu arma din video – Rochelle, în 2011 a început cu un X-factor!

#6 SÂMBĂTĂ: Broods – “Bridges”

Sâmbăta începe cu urme de amor și dureri de cap. Un duș rece, o cafea și Broods pe fundal e cea mai bună rețetă de mahmureală. Acest tandem dintre un frate și o soră nu poate să nu placă. Calleb și Georgia Nott îți cântă tocmai din Noua Zeelandă. Vreau ca toată lumea să știe de ei. Am împărțit multe emoții/momente cu aceste note! Ascută și reabilitează-te!

#7 DUMINICA: James Vincent McMorrow – “Cavalier”

Ziua în care se lenevește și în care să bifezi agenda de luni e o plăcere. Unde imaginea video ce vine de la James Vincent McMorrow parcă îți șoptește că poate vineri a fost prea mult?

*BONUS: Argatu` – “O sesiune pe folclorul românesc și aromân”

Și pentru că uneori indiferent de zi a săptămânii, dacă ești departe de casă, te mai apasă un dor mioritic, Argatu e un leac tare bun.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente