După ce în 2013 a făcut populară mămăliga pe paginile ziarului New York Times, antreprenorul care și-a deschis un restaurant cu specific moldovenesc în cartierul Brooklyn din New York, a decis să-și lărgească afacerea. De curând, conaționalii noștri stabiliți în SUA, dar și americanii, se pot bucura de bucate moldovenești și în orașul Philadelphia.
După ce în iulie 2012, Radu Panfil, și-a deschis restaurantul Moldova, singurul cu specific moldovenesc în una din cele mai aglomerate metropole de pe glob, New York, moldoveanul stabilit în SUA din 2005 a decis să-și mai deschidă un restaurant un pic mai la sud, în Philadelphia.
Deschis în toamna lui 2013, restaurantul, dă impresia oaspeților localului că au poposit într-o curte țărănească din Basarabia, unde oricine se poate simți „ca acasă”. Cei care pășesc pragul „Moldovei” pot gusta sărmăluțe, colțunași cu cartofi, mămăliguță tradițională cu fripturică, brânză și smântână, dar și neînlocuita zeamă de casă. La desert, oaspeții pot opta pentru delicioasa tartă „Guguță” cu prune, nuci și mere coapte.
Amenajată pe interior în stil tradițional țărănesc, în „Moldova” lui Radu Panfil nu are cum să lipsească tricolorul, covoarele țărănești cusute manual din fire de lână, polobocele cu vin. Pe pereți se regăsesc tablourile lui Ștefan cel Mare, imaginea Primăriei Chișinău, ulcioarele din lut ornamentate în stil tradițional, dar și harta geografică a Republicii Moldova pentru necunoscători.
De la deschidere, pragul restaurantului a fost pășit de interpreții din România: Irina Loghin, Gheorghe Gheorghiu sau Daniela Gyorfi.
Clienții restaurantului scot din buzunare între 10 și 30 de dolari pentru o masă „ca acasă”.
Vedeți mai jos o galerie de imagini cu „Moldova” din Philadelphia: