Ești student? Scrie un eseu și fii primul care zboară fără viză în Europa!

Athens 1
Foto: PC: traveladventureeverywhere.blogspot.com

Guvernul Republicii Moldova şi postul public de televiziune Moldova 1 organizează concursul național „Fii primul care zboară fără viză în Europa!” la care pot participa studenții din toate instituțiile de învățământ superior din țară.

Concursul este adresat studenților pentru testarea cunoștințelor cu privire la valorile europene. Concursul presupune implicarea studenților în propria formare, stimulând această acțiune prin ideea de competiție, prin selectarea celor mai bune eseuri la tema „De ce Republica Moldova trebuie să fie membră a Uniunii Europene?”. Concursul va fi derulat în perioada 7-14 aprilie 2014.

Autorii celor mai bune 25 de eseuri vor petrece o zi la Atena, împreună cu o delegație a Republicii Moldova și oficiali europeni. Toate cheltuielile (drum, hrană, paşapoarte biometrice, în caz de necesitate) vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Reamintim că, începând cu 28 aprilie 2014, cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în zona Schengen, ce cuprinde 26 de state. Cetățenii moldoveni vor putea călători fără viză doar în baza pașaportului biometric, pentru o perioadă de până la 90 de zile, pe parcursul a șase luni.

Vezi mai jos condițiile de participare la acest concurs:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente