(foto) Top 10 cele mai fotografiate locuri de pe pământ

top photo
Foto: Topul celor mai fotografiate 10 locuri de pe pământ

Turiștii din întreaga lume știu foarte clar în ultima vreme un lucru: dacă nu faci o fotografie în locul în care ai fost, parca nu ai fi ajuns acolo. Deși experiența trăită este cea mai importanta și fotografiile își au locul lor în tolba cu amintiri ale iubitorului de călătorii.

Vă prezentăm cele mai fotografiate 10 locuri de pe pământ, potrivit datelor rezultate dintr-o aplicație a Google.

#10. Basilica Sfântul Ștefan din Budapesta

slide_164169_58566

Asemenea altor capitale europene, Budapesta (Ungaria) găzduiește o serie de edificii religioase, între cele mai cunoscute regăsindu-se Basilica Sfântul Ștefan.
Aceasta a fost denumită după primul rege al Ungariei, o bijuterie pentru această țară, chiar dacă este a treia ca mărime la nivel național.

 

#9. Strada Caminito, Argentina

slide_164169_58567
 
Localizată în frumosul cartier La Boca din Buenos Aires, străduța pietruita Caminito este încărcată de clădiri viu colorate, în fața cărora artiști plastici vând picturi. Vitrinele pline de culoare își au inspirația în cultura tango și în echipele de fotbal în aceeași măsură. Caminito este locul ideal unde poți servi o bere și urmări un meci de fotbal.

 

#8. Piața Michelangelo, Florența

slide_164169_58568
 
Italia începe dominația celor mai fotografiate locuri din lume (sunt mai multe în acest top) cu Piața Michelangelo din orașul Florența, un loc încărcat de artă și istorie. Turiștii pot urca în zona mai înaltă a orașului și pot surprinde din acest loc o panoramă impresionantă, fără să plătească vreun euro pentru o carte poștală.

 

#7. Hotel de Paris Monte-Carlo, Monaco

slide_164169_58569
 
Hotel de Paris Monte-Carlo este unul dintre nenumăratele hoteluri de lux din Monaco, loc renumit pentru bogăția celor care locuiesc aici. Unitatea este renumită însă datorită aparițiilor avute de-a lungul timpului în mai multe filme celebre, între care James Bond și Madagascar.

 

6. Ponte dell’Accademia, Veneția

slide_164169_58570
 
Veneția nu se poate lăuda nici cu cele mai plăcute mirosuri, nici cu cel mai rapid trafic, însă cu siguranța podurile o fac remarcată. Ponte dell`Accademia este unul dintre cele patru poduri care traversează marele canal din Veneția și din anumite motive atrage întotdeauna atenția turiștilor, care nu ezită să îl fotografieze. De fapt, dragostea ar putea fi unul dintre motive, asta pentru ca o mulțime de cupluri atașează aici lacăte, ca simbol al dragostei lor eterne.

 

#5. Turnul Maiden, Istanbul

slide_164169_58571
 
În sudul strâmtorii Bosfor din Istanbul, poate fi văzut locul unde continentul european și cel asiatic se întâlnesc. Deși arată ca orice altă suprafață înconjurată de apă, atrage totuși atenția prin micuța structură construită aici, și anume Turnul Maiden, așezat pe o mică insulă în strâmtoare.

 

#4. Moulin Rouge, Paris

slide_164169_58572
 
Parisul este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume și are de ce să fie. Între locurile cu care orașul se mândrește putem enumera Turnul Eiffel, Champs Elysees, Arcul de Triumf sau Catedrala Notre Dame. Însă obiectivul cel mai vizitat din Paris rămâne cabaretul Moulin Rouge, locul care ne amintește ca sexul se vinde întotdeauna.

 

#3. Parcul Guell, Barcelona

slide_164169_58573
 
Orașul care atrage milioane de turiști datorită obiectivelor turistice încărcate de istorie cu care se mândrește, Barcelona bucură turiștii și prin Parcul Guell și clădirile sale fanteziste. Acest loc pare să atragă privirile multor curioși, care aleg să îl și imortalizeze.

 

#2. Biserica Trinita dei Monti, Roma

trinita-dei-monti-church-spanish-steps-rome-italy
 
Capitala Italiei este cel de-al doilea cel mai fotografiat loc din lume, potrivit Google. Dintre sutele de clădiri dedicate credinței catolice de aici, cea care apare cel mai des în imortalizările turiștilor este biserica Trinita dei Monti, un lăcaș renascentist, construit în locul unde înainte era o vie întinsă.

 

#1. Muzeul de arta contemporană Guggenheim, New York

slide_164169_58575
 
Surprinzător, cel mai fotografiat loc din New York nu este Statuia Libertății, ci muzeul de artă contemporana Guggenheim.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente