Mihai Sochirca: „Fetele vor mai multe proiecte care să dezvolte gentlemani”

1601350_803605283000922_1122828759_n
Foto: PC: Facebook/Mihai Sochircă

Proiectul „Academy of Manliness” a fost lansat în ianuarie și a inclus o serie de ateliere și activități pentru băieții care vor să devină gentlemeni. O nouă sesiune de workshop-uri va fi deschisă începând cu 17 aprilie.

Despre cum a decurs prima parte a proiectului, echipa #diez a vorbit cu Mihai Sochirca, unul dintre organizatori:

#1. Cum au receptat tinerii prima fază a proiectului Academy of Manliness?

– Prima fază a proiectului a fost bine primită de public, atât pe rețelele de socializare cât și în cadrul discuțiilor între patru ochi. Am primit mesaje de susținere și apreciere pentru inițiativa noastră. Foarte multe încurajări au venit din partea domnișoarelor, ele spunând că un astfel proiect este binevenit și că trebuie să punem accentul pe maniere și conduită.

#2. Ce așteptări ați avut și care din acestea s-au realizat?

– Așteptările noastre au fost realiste. Noi am dorit să creăm o comunitate în care participanții să conlucreze împreună și să fie motivați să continuie să facă ceea ce au învățat chiar și după sfârșitul proiectului. De la bun început am pus accentul pe acumularea experienței în organizare și monitorizare a activităților clubului. Am identificat așteptările participanților și pe baza lor am formulat setul de activități pentru viitor.

 

Acacemy of Manliness la prima ediție PC: Facebook/ Academy of manliness
Acacemy of Manliness la prima ediție PC: Facebook/ Academy of Manliness

#3. Ce a fost bine și ce nu a fost bine, în primă fază de proiect?

– Participanții au fost fenomenali. Ei au dat dovadă de pro-activitate, inițiativă și de spirit de echipă. Ne-a plăcut foarte mult atmosfera amicală, cu toate că la început a fost mai dificil de spart gheața. Am primit o doză enormă de inspirație de la trainerii și invitații noștri care au fost foarte receptivi și ne-au ajutat enorm de mult. Din păcate a trebuit să fim flexibili în ceea ce ține de timp, căci se întuneca devreme.

 

Acacemy of Manliness la prima ediție PC: Facebook/ Academy of manliness
Acacemy of Manliness la prima ediție PC: Facebook/ Academy of Manliness

#4. Cum a fost feedback-ul primit?

– Feedbackul este vital pentru noi și ne-a fost plăcut să citim comentariile pe care ni le-au lăsat participanții. Mi-a plăcut foarte mult că absolvenții Academy of Manliness au fost obiectivi și au indicat lucrurile asupra cărora trebuie să mai lucrăm. După ce am citit toate fișele cu feedback, și după ce am discutat cu absolvenții am fost entuziasmați pentru că știam ce să facem și care aspecte necesită cel mai mult efort.

#5. Ce o să conțină a doua parte, diferit față de prima? Poate unele îmbunătățiri?

– Noi ducem tratative pentru a face activitățile noastre într-un alt local, și în aprilie vom avea un nou set de activități pe care l-am format în urma analizei foilor de feedback și recenziilor primite. Ne vom axa și mai mult pe maniere, pe etică, pe comportamentul în diferite situații dificile. Vom avea mai multe activități practice, dar și activități în aer liber. Plănuim să avem cât mai multe activități împreună cu alte grupuri de tineri, grupuri de inițiativă, ONG-uri etc. și să ne extindem cât mai mult zona noastră de confort.

 

Acacemy of Manliness la prima ediție PC: Facebook/ Academy of manliness
Acacemy of Manliness la prima ediție PC: Facebook/ Academy of Manliness

#6. Ce vreți să întreprindeți pentru a dezvolta proiectul și mai mult?

– Pentru a dezvolta și mai mult proiectul avem nevoie de și mai mult suport, de cât mai multe opinii, sugestii și desigur de și mai mult impact în societate. Ne-am bucurat foarte mult atunci când participanții ne-au spus că datorită proiectului într-adevăr s-au schimbat și acum au devenit mult mai atenți la detalii. Noi dorim să ne continuăm activitatea și să avem cât mai multe activități creative, dinamice, să cunoaștem și să învățăm cât mai multe lucruri de la cei din jurul nostru și suntem siguri că asta ne va reuși.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente