(vox) Cine este un exemplu pentru elevi și îi motivează în viață?

collage

Viața unui licean poate fi adesea presantă și insuportabilă. Zi de zi elevii se confruntă cu probleme, care adulții nu prea le înțeleg. Cine de fapt îi motivează pe ei să meargă mai departe și care sunt persoanele “exemplu” pentru ei? Aflați mai multe din răspunsurile lor în vox-ul #diez.

6

Valeria Plângău, Liceul Teoretic „Prometeu-Prim”

Margaret Thatcher. Ea este femeia care a ieșit din zona de confort a sexului feminin și a dovedit unei lumi întregi că – locul femeii nu este doar la bucătărie! Este un exemplu de lider, de o femeie puternică, ce a luptat pentru a ajunge la scopul ei, într-o lume dominată de bărbați. Un citat de al ei după care încerc să mă conduc e „I am extraordinarily patient, provided I get my own way in the end.” (Sunt extraordinar de răbdătoare, doar cu condiția că în final va fi pe placul meu).

9

Stela Rudco, Liceul Teoretic „Ion Creangă”

Sunt momente când vrei „să lași totul baltă”, în aceste clipe de criză persoana care mă inspiră și mă motivează este prietenul meu cel mai bun. Ne-am cunoscut la data de 27 august 2012, Ziua Independenței Republicii Moldova. Din acea zi el involuntar a devenit “muza” mea. Nu îl pot caracteriza ca fiind un mare ilustru în psihologie, filozofie, matematică, de fapt el chiar era codaș la liceu. Îmi place însă că este un om cu o inimă plină de bunătate și puritate, ceea ce în prezent este o raritate. Este idolul meu, fiindcă mă inspiră spre a fi o persoană blajină și să nu pierd omenia din mine. („prietenul meu cel mai bun” – Laurențiu Madan).

1

Ecaterina Dutca, Liceul Teoretic „George Meniuc”

Pentru mine a fost și va rămâne mama cea mai importantă sursă de inspirație! Ea reprezintă modelul pe care aș vrea să-l urmez. Pentru mine ea e un om special, care mă motivează la maxim și o consider o doamnă demnă de mândrie. Ea deține un post semnificativ și complicat, educă 2 copii și e o bună gospodină. Mereu m-a uimit faptul cum le reușește pe toate? Cum o femeie în secolul XXI poate fi atât de frumoasă și de deșteaptă în același timp? Pentru mine, mămica mea este simbol al femeii emancipate și un adevărat apostol al personalității.

4

Mihai Bolboceanu, Liceul Teoretic „Alecu Russo”

Un exemplu pentru mine este o persoană pe care am descoperit-o pe YouTube cu un an în urmă. Elliott Hulse la 33 de ani e bodybuilder, psiholog, filozof, soț și tată a 4 copii. La prima vedere pare a fi o быдло, însă dacă ai răbdare să stai puțin și să asculți ce are de zis, îți schimbi radical părerea. Are acea carismă, care te face să vrei să-l asculți în continuu. Sfaturile lui sunt incredibile, practice, și uneori hazlii. Nu odată m-a motivat și am înțeles de la el anumite chestii pe care nici părinții nu mi le-ar explica la fel de bine. Pentru băieți în special – must see! El are 2 canale pe YouTube, unul de bodybuilding și powerlifting, iar altul, psihologie și filozofie, însă nu odată acestea s-au intersectat. (Canalele lui Eliot Hulse de pe YouTube: Strength Training Q and A și Ideas for Living Stronger)

2

Diana Stegărescu, Liceul Teoretic „Dante-Aligheri”

Nu am un singur exemplu în viață. Sunt un om al artei și mă atrage tot ce este frumos și interesant. Din cinematografie ca exemplu îmi este Audrey Hepburn. Ea reprezintă modelu meu de frumusețe și eleganță din toate timpurile. Am cunoscut-o din „Un mic dejun la Tiffany”. Din istorie este Ioana d’Arc, modelu feminin de curaj, care a murit protejându-și viziunile și idealurile. Din lumea contemporană, exemplu îmi e Angelina Jolie. Frumusețea, carisma și bunătatea ei nu te poate lăsa indiferent.

3

Vlada Grecu, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”

Nu am o persoană de la care să iau un exemplu definitiv. De la fiecare personalitate marcantă și de succes încerc să “fur” cele mai primordiale lucruri: atitudinea, istețimea, ambiția și curajul. Astfel culeg de la fiecare în parte câte o calitate și încerc să îmi formez personalitatea. Cu toate acestea, un idol pentru mine este – tata! El m-a învățat că trebuie să lupt până la sfârșit cu demnitate. Dacă să vorbim de fizic, atunci pentru mine ca idol e Nicole Scherzinger.

5

 

Ion Postică, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Idolul meu a fost, va fi și este tatăl meu. De mic am primit iubirea părinților la egal. El m-a învățat tot ce este mai bun, nu m-a învățat niciodată de rău. El este un exemplu de tată care face totul pentru viitorul copiilor săi. Fiind militar, el îmi arată ce este cu adevărat dragostea de patrie!

 

10

Dana Braniște, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

Presupun că va părea pe cât de banal, pe atât și de ciudat (din cauza sexului meu, și stereotipul legat de femei și fizică), dar persoana care întotdeauna m-a inspirat a fost marele Nikola Tesla. Aceasta nu se datorează într-atât de mult faptului că îmi place fizica, în special cea modernă, pe cât faptului că Tesla a fost un inventator genial. El a fost cel care prin biografia sa mi-a demonstrat că în pofida oricărei primejdii trebuie realizat scopul, trebuie îmbunătățită lumea. Tesla a murit în sărăcie și singurătate, dar invențiile sale au făcut posibil progresul de care beneficiem acum. Tesla m-a învățat să fiu altruist și evident ca să aspir la cât mai multe. Cine știe, poate peste zeci de ani voi fi și eu o mare savantă!

8


Antoaneta Jacota, Liceul Teoretic „Litterarum”

N-am idoli, sunt doar persoane pe care le stimez. Una dintre personalitățile mele preferate e Salvador Dali. Cred că i-am văzut operele mai devreme de a afla cine le-a pictat. Datorită lui mi-am convins părinții să mă deie la școala de arte (am desenat ceva în stilul lui). Cred că el a fost un geniu căruia nu prea îi pasă cine e la guvernare și ce solicită de la el.

7

Ion Stratulat, Liceul Teoretic „Gaudeamus”

Greg Plitt e un model de fitness american și actor. El e numărul 1 model america al fitnessului de sex masculin, care apare pe coperta revistei cel puțin în fiecare lună, în ultimii 4 ani. Greg este o persoană de succes în domeniul său și ceea ce face este un exemplu de urmat pentru tinerii care doresc să-și crească masa musculară. El m-a inspirat foarte mult! Ne mai vorbind de motivație, de fiecare dată când plec la antrenamente, îl privesc sau îl ascult. El m-a schimbat radical, datorită lui vreau și vreau în continuu să fiu o versiune mai bună a mea.

P.S. – Pentru că motivația generează realizarea scopurilor mari, iar odată cu ele vin și zilele mai fericite din viața fiecăruia, echipa #diez vă recomandă audierea următoarei piese, care să vă pună pe gânduri și fapte mari:

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente