30 de burse pentru tinerii moldoveni la Institutul Balassi din Ungaria

ungaria
Foto: PC: studentie.md

În baza unui tratat internațional, anual, cetățenii Republicii Moldova vor putea beneficia de 30 burse de studii la Institutul Balassi,Ungaria.

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri, 02 aprilie, Programul de cooperare în domeniile educației și științei între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Resurselor Umane al Ungariei, pentru anii 2014-2016.

Bursele vor fi repartizate după cum urmează: 15 pentru ciclul I, studii de licență la specialitățile Agricultură, Științe, Inginerie și Tehnologie, Relații Internaționale și Studii Europene; 10 pentru ciclul II, studii de masterat (aceleași specialități), precum și 5 burse pentru studii de doctorat, în orice domeniu de formare profesională.

Conform Programului, partea ungară va asigura bursierilor studii fără taxă, burse și asistență medicală în conformitate cu legislația Ungariei.

Prezentul Program vine să susțină procesul de mobilitate academică în spațiul european al învățămîntului superior și să faciliteze recunoașterea actelor de studii pentru cetățenii Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente