A fost lansată aplicația care te ajută să găsești transport public în Moldova

moldovamaps-620×410
Foto: Membrii echipei Moldova Maps PC: Mediapoint

Câștigătorii locului II la ediția din 2013 a SICamp au lucrat aproape 9 luni și au lansat proiectul pentru care au luat premiul – aplicația Moldova Maps. Aceasta ar permite utilizarea eficientă a transportului public.

Pentru a înțelege mai bine specificul aplicației am vorbit cu Andrei Botezatu, persoana din echipă care are grijă ca toate lucrurile să meargă bine.

Aici puteți vedea toți câștigătorii de la ediția din 2013 a SICamp.

Din echipa care a lucrat la aplicație fac parte:

Andrei Botezatu: Lead Developer
Victor Spînu: Designer, Team Leader
Irina Frunză: Marketing
Gheorghe Pînzaru: Web Developer

Aplicația este acum gratis și, Andrei spune, că va rămâne în continuare gratis și poate fi descărcată de pe Google Play.

Aplicația pe Android
Aplicația pe Android

Pentru aplicație sunt folosite 3 tipuri de hărți: Google Maps, OpenStreetMap și MapBox.

În acest moment aplicația poate calcula traseul optim pentru transportul public (autobuzele, troleibuzele, microbuzele) în 4 orașe din Moldova: Chișinău, Bender, Tiraspol, Bălți și momentan este disponibilă doar în limba română.

Pe viitor echipa lucrează ca aplicația să fie disponibilă atât în rusă cât și în engleză și să poate calcula toate transporturile publice atât urbane cât și interurbane.

Pe parcurs, aplicația îți va putea recomanda un taxi în dependență de localitatea unde ești și să faci comanda printr-un singur click, dacă nu s-a găsit nici un transport public la acea oră.

Echipa de asemenea lucrează la o altă versiune a aplicației, care deja va fi cu plată, care va avea niște opțiuni în plus, în special calcularea traseului fără ajutorul internetului.

Din cei care au testat aplicația, spun că aceasta e foarte utilă și arată datele fără erori.

Investițiile care le-a făcut echipa, în afară de lucru propriu-zis, au venit din premiul de la SICamp și donații. Acum se cheltuiește pentru susținerea serverului.

Andrei spune că aplicația este inovativă pentru că este singurul produs pe piața din RM cu facilități foarte mari și e gratis.

Mai multe informații despre aplicație vedeți pe Moldova Maps.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente