La New York va fi deschis Muzeul dedicat atentatelor teroriste din 11 septembrie

911attack
Foto: Muzeul dedicat zilei de 11 septembrie 2001. PC: hindustantimes.com

Muzeul dedicat atentatelor din 11 septembrie 2001, de la New York, Washington şi Pennsylvania, va fi deschis publicului pe 21 mai, pe piața din World Trade Center, unde a avut loc catastrofa.

Totuși muzeul trebuia să fie deschis în septembrie 2012, însă din motive financiare finisarea costrucției a durat mai mult, relatează Mediafax.

De asemenea, aceeași sursă, menționează că primă expoziție va fi intitulată  “In Memoriam”, unde vor fi comemorate cele 2.983 de victime care au decedat în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001 şi cele şase victime ale primului atentat asupra turnului World Trade Center pe 26 februarie 1993. Cea de-a doua expoziție, “Historica”, va reprezenta ce s-a întâmplat pe 11 septembrie în cele trei locuri ale atentatelor (New York, Washington şi Pennsylvania), explicând motivele care au stat în spatele atacurilor teroriste, precum şi evenimentele de după 11 septembrie şi modul în care acestea au schimbat lumea.

Muzeul are o suprafață de 10.210 metri pătrați și este constituit din șapte niveluri. Acesta este plasat între cele două fântâni arteziene din cadrul monumentului comemorativ, inaugurat pe 11 septembrie 2011.

În muzeu vor putea fi găsite obiecte ale victimelor, documente atât audio cât și video, diverse mărturii, suvenire, precum şi cele două coloane din oţel care s-au păstrat din turnurile prăbuşite, una dintre ele acoperită cu însemnări şi bilețele care au fost lăsate de echipele de salvare, după atentate.

“Acest muzeu dedicat zilei de 11 septembrie este pentru noi toţi, pentru aceia dintre noi care au asistat la aceste evenimente, direct sau la televizor şi care nu au reușit niciodată să înțeleagă. Este pentru viitoarele generații, pentru care 11 septembrie va face parte din istorie”, a declarat luni Bill de Blasio, primarul orașului New York.

Muzeul va fi deschis între 9 și 20, în fiecare zi. Prețul unui bilet îl constituie 24 de dolari, bani care vor fi necesari pentru ca muzeul să poată funcționa, deoarece acesta nu dispune de fonduri federale. Intrarea va fi gratuită pentru familiile victimelor.

Totuși, rudele victimelor atentatelor din 2001 vor intra gratuit în muzeu, precum și copiii mai mici de șase ani. În fiecare zi de marți, între 17 și 20, accesul va fi gratuit pentru toată lumea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente