(video) Top 7 filme despre lumea modei pe care trebuie să le vezi

pageD
Foto: Filmele pe care trebuie să le vezi

Nevoia oamenilor de a pătrunde mai profund în intimitatea modei s-a observat în valul mare de documentare despre oamenii care au avut cel mai mare succes în această industrie. #diez îți propune o listă filmelor perfecte pentru acest weekend inspirate de victimele modei.

#1. Coco Chanel & Igor Stravinsky

Alt film despre celebra creatoare de modă, de data asta în altă interpretare. Dacă în Coco Avant Chanel aflăm povestea ei dinainte de a deveni celebră, acum aflăm o parte din viata ei personală – relația pasională dintre ea și celebrul compozitor Igor Stravinsky.

 

#2. GIA

Filmul ne prezintă ascensiunea şi declinul top modelului Gia Carangi. Lumea modei este prezentată ca fiind o lume dură şi plină de tentații, în care cei mai slabi pot deveni în orice moment victime. Unii spun că în acest film Angelia Jolie este mai frumoasă şi mai seducătoare ca oricând.

 

#3. Zoolander

Nu putea să lipsească şi o comedie! Zoolander este o comedie, de şi cu Ben Stiller care încearcă să parodieze superficialitatea din lumea modei. Distribuția este formată din actori precum Owen Wilson, Will Ferrell, Milla Jovovich, David Duchovny dar şi personalități din lumea modei – Tom Ford, Tommy Hilfiger, Heidi Klum, Claudia Schiffer.

 

#4. Desert flower

Filmul ne prezintă povestea adevărata a lui Waris Dirie, un celebru foto-model de culoare, care fuge din Somalia la vârsta de 13 ani pentru a scăpa de un mariaj aranjat. Este remarcată de un fotograf de modă, care o ajută să devină celebră. Actrița principală este Liya Kebede, un foto-model care mai cochetează cu lumea filmului.

 

#5. 27 dresses/ 27 de rochii

Poate că este un film care nu îşi merită neapărat locul în acest top. Dar totodată este şi filmul de unde ne putem inspira dacă suntem invitate vreodată la o nuntă. Scenaristul de la The devil wears Prada ne prezintă povestea unei fete şi a celor 27 de rochii de domnișoară de onoare pe care le-a îmbrăcat. Poate e timpul să treacă şi la nivelul următor doar că ”domnul perfect” e greu de găsit. Evident că avem de-a face cu o comedie romantică cusută cu aţă albă. Protagoniștii sunt Katherine Heigl şi James Marsden.

 

#6. Prêt-à-Porter, 1994

An de an „Saptamana modei de la Paris” adună toate celebritățile din lumea modei laolaltă. Dacă nu ești aici, practic, nu exiști. Robert Altman descrie lumea strălucitoare a modei într-un mod satiric și plin de ironie. În acest film apar actori dar și celebrități din lumea modei precum: Marcello Mastroianni, Sophia Loren, Tim Robbins, Anouk Aimée, Julia Roberts, Kim Basinger, Naomi Campbell, Jean Paul Gaultier, Christian DeLacroix, Issey Miyake si Linda Evangelista.

 

#7.Mic dejun la Tiffanny

În New York-ul anilor ’60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tânără frumoasă şi sofisticată, duce o viaţă uşoară şi fără obligaţii. Menţinându-şi un aer de copil, dar în acelaşi timp purtând cele mai frumoase ţinute şi accesorii Givenchy, ea îşi iroseşte timpul participând la întâlniri şi petreceri pretenţioase. În aşteptarea unei căsătorii cu un domn înstărit, ea însoţeşte diverşi bărbaţi înstăriţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente