Vă invităm să așteptați mult, absurd, precum și pe Godot

unnamed
Foto: Voi tot îl așteptați pe Godot? PC: tei.md

Primăvara, la Teatrul Eugene Ionesco, revin spectacolele călătoare
Toată viața noastră este un șir lung de așteptări. Așteptări de care, în funcție dacă se împlinesc sau nu, depinde fericirea noastră și chiar sensul vieții.

Teatrul Eugene Ionesco de treizeci de ani se află într-o așteptare continuă a lui GODOT. Acel Godot care nu mai vine niciodată, acel Godot pe care îl așteaptă fiecare dintre noi, investindu-l cu puterea supremă de a ne decide soarta.

După o pauză, Teatrul Eugene Ionesco intră din nou în jocul așteptării. Legendarul spectacol AȘTEPTÂNDU-L PE GODOT, cel care i-a consacrat pe ionescieni, revine pe scena Teatrului într-o formulă inedită, cu o nouă generație de actori. Cinci actori tineri, energici și plini de vervă, sub bagheta regizorului Petru Vutcărău, au construit un spectacol pe baza improvizațiilor. Exact ca în muzică: Improvizație pe tema așteptării.

Din acest weekend aveți ocazia să revedeți spectacolul și să vă confruntați cu propriile așteptări.

Piesa lui Samuel Beckett spune povestea lui Gogo și Didi – doi vagabonzi care își omoară timpul cu povești și clovnerii, într-o așteptare continuă și inutilă a lui Godot. Despre Godot nu se știe mai nimic, el fiind un personaj emblematic care încinge spiritele pe tot parcursul jocului, chiar dacă, în cele din urmă, nu mai vine.

Este un spectacol în care așteptarea e analoagă infinitului, iar infinitul e analog așteptării. Un spectacol despre speranță, așteptări și deziluzii. Un spectacol despre viața noastră de zi cu zi și nesfâșitele așteptări la care ne supunem benevol și de care ne agățăm până la disperare, în care întrebările tulburătoare sunt traduse în cascade de râs, iar, la final, lasă loc de reflecție și unei uşoare melancolii.

“Godot” este cel mai longeviv spectacol al ionescienilor, el fiind piatra de temelie a Teatrului Eugene Ionesco, dar și cel mai “călător”, fiind jucat în zeci de țări din întreaga lume, trupa teatrului luând premii importante la mai multe festivaluri internaționale cu acest spectacol.

Săptămâna viitoare TEI participă cu ”Godot” la Festivalul Internațional de Teatru Budapest Spring Festival 2014 ”Madách International Theatre Meeting”, care va avea loc în Budapesta între 26 martie – 7 aprilie.

ASTEPTÂNDU-L PE GODOT se joacă sâmbătă, 22 martie, la ora 18:30. Spectacolul este subtitrat în limba rusă și engleză.

Biletele la spectacolele Teatrului Eugene Ionesco le puteți rezerva și procura și online, iar la sume mai mari de 300 de lei, puteți solicita livrarea biletelor la birou sau la domiciliu.

Elevii (16+), studenții, profesorii, persoanele în etate și cele cu nevoi speciale beneficiază de reduceri de 30% la bilete.

Pentru informații suplimentare și rezervări bilete, sunați la (022)233.833 ori la 079.233.833 sau vizitați pagina web a teatrului – tei.md.

Teatrul Eugene Ionesco vă asigură că dependența de teatru nu dăunează nicicum sănătății dvs. Dimpotrivă.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente