Universități din 10 țări sosesc vineri la Chișinău cu ocazia Târgului Internațional de Universități MIEF

riuf_2012
Foto: PC: cronicadefalticeni.com

În premieră pentru Republica Moldova, pe 21 și 22 martie, la Chișinău, la hotelul Leogrand, va avea loc târgul internațional de universități MIEF (the Moldovan International Education Fair).

„La MIEF – cel mai mare eveniment educațional din Republica Moldova, vor participa peste 30 de universități din 10 țări precum Elveția, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, dar și Statele Unite, România și Republica Moldova vor fi prezente special la târg pentru a recruta tineri moldoveni”, ne-a declarat Ana Zatușevschi, PR& Marketing MIEF 2014.

Astfel, elevii, studenții, absolvenții de studii superioare, dar și profesorii și părinții sunt așteptați la târg pentru a primi răspunsuri la toate întrebările referitoare la studiile în străinătate direct de la reprezentanții instituțiilor academice internaționale.

IMG_9575Diana Mateiescu, fostă studentă a Universității din Milano, Italia, se încadrează perfect în motto-ul acestui eveniment „Pleacă. Studiază. Întoarce-te. Schimbă”. Tânăra încurajează tinerii să profite de această oportunitate. „Pe lângă faptul că am avut parte de o experiență internațională, profesori bine instruiți care sunt mereu gata să te ajute. Am avut parte și de niște colegi care m-au încurajat și susținut pe parcursul anilor de studii chiar dacă eram străină. În Italia am avut posibilitatea să învăț mai multe limbi dar și să acumulez experiență în cadrul unei organizații neguvernamentale. Faptul că eram mereu pe cont propriu m-a făcut să fiu mult mai curioasă, m-ai încrezută în mine atunci când am revenit în țară”, ne-a mărturisit Diana.

Potrivit organizatorilor, programul evenimentului este diferit pentru 21 și 22 martie, de aceea, pentru a beneficia din plin de informații, e binevenită participarea în ambele zile ale târgului.

University of Oxford vine în premieră la Chișinău pentru a distruge mitul conform căruia, doar elevii cu note mari pleacă la studii în străinătate. Mai mult, vizitatorii MIEF pot participa la workshop-uri și seminarii în cadrul cărora pot afla informații la zi despre diferitele sisteme academice și particularitățile acestora, despre facilitățile oferite de universități pentru studenți (cazare, oportunități de practică și Internship-uri), despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de angajare după absolvire. Câteva dintre titlurile sesiunilor: „Studiază oriunde vrei. Alege orice universitate din lume”, „Q&A: University of Oxford”, „Alege Franța!”. Tinerii vor putea consulta la RIUF și oferta universităților din țară, pentru a pune în balanță toate aspectele când iau decizia de a studia peste hotare.

Târgul va avea loc la hotelul Leogrand, vineri: 12.00-18.00, iar sâmbătă: 10.00-17.00.

Târgul este un eveniment al rețelei RIUF (the Romanian International University Fair) și derulează de 10 ani în România, iar în acest an a ajuns la cea de a 14 ediție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente