Top știri din 11 martie

1231556_508199029266845_304659992_n
Foto: Promoția 2013-2014 a Școalii de studii avansate în jurnalism

Mai multe despre Uniunea Europeană, workshop despre carieră și familie, săruturi și iubire în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 11 martie 2014.

#1. Șapte lucruri pe care trebuie să le cunoști despre călătoria fără vize în UE

După ce Parlamentul European a votat pe 27 februarie eliminarea vizelor pentru moldoveni, urmează ca în luna aprilie anul curent decizia finală să fie luată de Consiliul UE (n.r. adică la nivelul miniștrilor celor 28 de state membre ale UE).

#2. Emoțiile a 20 de necunoscuţi care se sărută pentru prima dată

Regizoarea Tatia Pilieva a adunat 20 de străini şi a reușit să-i convingă să se sărute unul cu celalalt, în faţa camerelor de filmat. La început totul pare forțat, ciudat, oamenii sunt vizibil incomodați de situație. Unii fac glumițe, alții își fac complimente. Este tare ciudat și aproape că le simți stânjeneala.

#3. Ce ne-a învățat Lilu la Workshop-ul despre carieră și familie

Duminică, 9 martie, a avut loc Workshop-ul cu LILU “Cum să faci față celor două roluri: Familie și Carieră”, organizat de Women’s Summit Moldova. Lilia Ojovan a încărcat pofta de viață celor peste 300 de femei prezente la eveniment.

#4. O tânără a fost împuşcată la Ciocana în timp ce se plimba cu soţul

O tânără de 28 de ani, care mergea la braț cu soțul, a fost împușcata aseară, 10 martie, dintr-o armă pneumatică, în sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit poliţiei, în femeie a tras un tânăr care se distra împreună cu un prieten la balcon.

#5. La doar 23 de ani Victor Buza studiază cosmosul la Harvard

Ancorat în elita academică mondială, doctorandul Victor Buza îşi proiectează viitorul de la înălţimea Harvardului. La 23 de ani, el studiază la această celebră universitate cosmologia (ştiința care se ocupă cu structura și dimensiunea Universului, dar și cu evoluția acestuia și legile care îl guvernează), după care se vede cercetător şi profesor universitar.

#6. În curând, paginile de Facebook vor avea un design nou

După ce la sfârșitul săptămânii trecute Facebook a anunțat și a lansat versiunea beta a noului design al news feed-ului utilizatorilor, luni, a anunțat că în scurt timp și felul cum arată paginile business se va schimba.

#7. Cele mai puternice și populare femei din lume dau startul campaniei #banbossy

Beyonce și Jennifer Garner, alături de Sheryl Sandberg, au dat startul campaniei ”Ban Bossy,” care își propune să susțină fetele-lider, scrie site-ul The Gloss. Acestea apar într-un video pe care probabil ar trebui să-l vadă orice fată din lume!

#8. Fetele întreabă băieții ”De ce iubiți femeile?”

”100 de bărbați și 100 de păreri: de ce iubiți femeile?” a fost întrebarea la care au încercat să găsească răspuns fetele din Clubul LeaderSHE. Astfel de Ziua Internațională a Femeii , echipa a organizat un eveniment de creație într-un local din capitală. Vizitatorii au putut alcătui mesaje dedicate femeilor.

#9. Școala de Studii Avansate în Jurnalism anunță admiterea pentru 2014 – 2015

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism anunță admiterea pentru anul de studii 2014-2015. Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, inițiat în cooperare cu Școala de Jurnalism din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliștilor din Paris (Franța).

#10. Inspirație de la cei mai mari designeri la prețuri accesibile pentru bărbați

Iarna cedează pozițiile pe zi ce trece, așa vor face în curând și portomeneele noastre, în căutarea garderobei noi de primăvară. Noile colecții au fost prezentate de designeri încă în septembrie, anul trecut și deja își fac loc pe rafturile magazinelor. Site-ul complex.com a făcut lista cu gemenii colecților de pe ”runway” la prețuri rezonabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente