Află cum personalitatea îți afectează silueta

pagerrrrrr
Foto: Cara D. și Karlie Kloss PC: pinterest.com

Personalitatea ta joacă un rol important când este vorba de a pierde kilograme sau a le adăuga. Urmăreşte acest ghid pentru a-ţi descoperi personalitatea şi foloseşte-ţi caracteristicele pentru a pierde din kilogramele în plus şi a te menţine în formă.

#1.Dacă ești impulsivă
Într-un studiu faimos din 1972, un grup de oameni de ştiinţă le-a oferit unor copii posibilitatea de a alege imediat o bomboană sau, după 15 minute, două bomboane. Rămânând sub observarea oamenilor de ştiinţă, peste ani, cei care au aşteptat au avut mai mult succes în viaţă şi note mult mai mari la examenul de bacalaureat.
Abilitatea de a întârzia satisfacţiile este în strânsă legătură cu pierderea greutăţii. După părerea specialiştilor oamenii se împart în două categorii: „persoanele o-bomboana” şi „ persoanele două-bomboane”. Dacă ai probleme cu pierderea greutăţii, este posibil să te încadrezi în categoria „persoană o-bomboană”. Te va ajuta cu siguranţă să elimini micile tentaţii. Un sfat este să încerci să nu îţi mai umpli frigiderul cu tot felul de gustări sau dulciuri nesănătoase.

#2. Dacă ești de încredere
Eşti tot timpul punctuală? Respecţi regulile întotdeauna? Înseamnă că eşti conştiincioasă, o trăsătură care te face să rămâi fidelă cu uşurinţă unui plan de nutriţie sau fitness. Există totuşi un paradox în acest lucru. Eşti atât de concentrată încât te gândeşti tot timpul la mâncare, lucru care se poate întoarce împotriva ta.
Soluţia? Formează-ţi obişnuinţe care să nu reflecte întru totul dorinţa ta de a scăpa de kilogramele în plus. Un sfat ar fi să înlocuieşti deplasarea cu maşina pe distanţe scurte cu mersul pe jos.

#3. Dacă ești (moody) tinzi să treci de la o stare de spirit la alta
Dacă viaţa ta este un montagne-russe de emoţii înseamnă că eşti ori extrem de fericită ori te simţi îngrozitor. Felul în care îţi trăieşti viaţa îţi afectează stabilitatea emoţională, de aceea este posibil să fii predispusă să mănânci des în situaţiile extreme în care te afli. Încearcă să îţi recunoşti schimbările de dispoziţie şi, în situaţiile stresante, înlocuieşte nevoia de mâncare cu alte activităţi mai sănătoase că sportul sau chiar o conversaţie cu un prieten.

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#4. Dacă ești tăcută
Persoanele care preferă să îşi petreacă timpul citind o carte în locul unei ieşiri în oraş cu prietenii sunt mai avantajate din punctul de vedere al greutăţii. Cei care sunt introvertiţi au un stil mai puţin impulsiv şi sunt mult mai gânditori, fapt ce îi face să evalueze de mai multe ori orice fel de situaţie. Introvertiţii posedă calităţi care îi determină să se implice mai mult când este vorba de o dietă sănătoasă şi exerciţii fizice făcute cu regularitate, lucru care este mai greu de îndeplinit de către cei impulsivi.

#5.Dacă ești prea dură cu tine însăți
Cei cărora nu le este milă de ei înşişi au o reacţie negativă de fiecare dată când greşesc. Cei care au respect faţă de sine reuşesc să treacă mult mai uşor peste greşeli propunându-şi doar că acestea să nu se mai repete. Dacă eşti dură cu tine tinzi să mănânci mai mult atunci când faci o greşeală. Ar trebui să înveţi să te ierţi şi să ajungi să devii cel mai bun prieten al tău.

#6. Dacă ești o pasăre de noapte
Stând trează până târziu va strica prietenia cu talia ta. De obicei persoanele care adorm foarte târziu consumă calorii în timpul nopţii. Numărul de calorii asimilate de-a lungul zilei este cu mult mai mare decât al unei persoane care are un somn obişnuit.
De aceea vei fi predispusă mai de grabă să adaugi kilograme în plus în loc să scapi de acestea. Încearcă să îţi echilibrezi somnul. Un corp odihnit este mult mai eficient în procesul de ardere a caloriilor.

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#7. Dacă tu ești pe primul loc
Dacă te concentrezi foarte mult asupra ta nu reprezintă în prima fază un lucru negativ când este vorba despre kilogramele în plus. Cei care se pun pe ei înşişi pe primul loc şi investesc în persoana lor sunt de obicei persoane care au mult mai multă voinţă şi îşi împart în mod egal energia pentru activităţile lor, făcând numai alegeri sănătoase.

#8. Dacă încerci să mulțumești pe toată lumea
Cei care tind să mulţumească pe toată lumea devin stresaţi la un moment dat din cauza ajutorului pe care îl oferă şi ajung să fie la sfârşitul zilei extrem de epuizaţi. Pentru că uiţi de tine şi te concentrezi doar pe ceilalţi vei ajunge să ai o alimentaţie neadecvată. Antrenându-te să devii mai egoistă te va face să ai ceea ce îţi doreşti fără a te simţi vinovată pentru acest lucru. Întâlneşte-te cu prietenii după ce mergi la sala în loc să îţi anulezi antrenamentul. Poţi chiar să îi inviţi şi pe ei să lucreze împreună cu tine, astfel vei obţine tot ceea ce îţi doreşti.

Sursa: elle.ro

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente