Grivna continuă să se devalorizeze atingând minimul ultimilor 5 ani

Screenshot_4
Foto: Graficul Evoluției hriveni relativ la leul moldovenesc, PC: curs.md

Valuta ucraineană s-a devalorizat considerabil în contextul evenimentelor din Kiev, astfel cursul oficial la data de 26 februarie a grivnei este de 1,38 de lei.

Parlamentul ucrainean l-a numit în funcția de guvernator al băncii centrale pe Stepan Kubiv, fost președinte al VAT Kredobank, acesta urmând să invite la Kiev o misiune a Fondului Monetar International (FMI), în speranța că statul va putea obține finanțare internațională pentru a evita falimentul.

Liderii de la Kiev au anunțat că Ucraina are nevoie de sprijin financiar în valoare de 35 miliarde de dolari. Statele Unite și Uniunea Europeana au promis că vor oferi ajutor noii administrații.

Banca Natională de la Kiev a adoptat la începutul lunii februarie o serie de restricții asupra tranzacțiilor cu valută, pentru a stopa prăbușirea grivnei în contextul protestelor anti-guvernamentale ample din mai multe orașe. Grivna a scăzut cu 8% de la începutul acestui an față de dolar, atingând minimul ultimilor 5 ani înainte ca banca centrală sa limiteze schimburile cu valută, scrie Banca Mea.

Cursul de schimb la UniBank, PC: Afanasie Pleșco/Facebook
Cursul de schimb la UniBank, PC: Afanasie Pleșco/Facebook
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente