Angelina Jolie vizitează copiii sirieni, victimele războiului civil

1957901735
Foto: Angelina Jolie PC: haaretz.com

Angelina Jolie este cunoscută pentru implicarea în diferite campanii umanitare pentru ajutorarea copiilor din ţările mai puţin dezvoltate, iar de data această face o vizită de 3 zile copiilor Sirieni, pentru a atrage atenția umanității asupra violenței devastatoare.

În calitate de trimis special al ONU, vedeta i-a vizitat pe copiii care şi-au pierdut părinţii în războiul din Siria. Copiii nu merg la școala din cauza taxei școlare și a necesității forțelor de muncă, afirmă haaretz.com
Invitată la o conferinţă, Angelina Jolie a discutat despre impactul emoţional pe care l-a avut întâlnirea cu copiii care au avut de suferit în urma războiului din Siria.

„Să îi întâlnesc pe acei copii a fost o experienţă cutremurătoare. Şi-au pierdut familiile şi războiul le-a furat copilăria. Sunt atât de tineri, însă îşi asumă povara situaţiei lor ca şi cum ar fi adulţi”.

Peste 11 mii de copii au murit în Războiul Civil din Siria, care durează de aproape trei ani. Potrivit unui raport al Organizaţiei Oxford Research Group cu sediul la Londra, cei mai mulţi au fost ucişi de proiectile în timpul bombardamentelor.
Datele au fost colectate de la declanşarea conflictului, în martie 2011, până în luna august a acestui an. Potrivit informaţiilor, sunt înregistrate cazuri în care bebeluşi de doar un an au fost executaţi sau torturaţi. Băieţii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani sunt cei mai expuşi actelor de violenţă, iar în regiunea Alep din nord-estul ţării este cel mai mare număr de victime.

Până în prezent, în Războiul din Siria şi-au pierdut viaţa peste o sută de mii de oameni, iar aproximativ două milioane au părăsit ţara.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente