(foto) Top 10 cele mai frumoase insule din lume

collage
Foto: Cele mai frumoase insule din lume

Cultura, istorie, plaje întinse cu nisip alb, ape turcoaz și priveliști încântătoare. Așa arată pentru mulți sejurul ideal. Îți prezentăm cele mai frumoase insule din 2014, în care poți îmbina toate aceste elemente și te poți bucura de vacanța ideală, potrivit site-ului TripAdvisor.

#10. Koh Tao, Thailanda

Koh-Tao

Insula Koh Tao, denumită și Insula Țestoaselor, își ia numele de la numărul mare de țestoase aflate pe țărm. Însorită 300 de zile pe an, insula acoperită de nisip alb este străjuită de dealuri accesibile doar mașinilor cu tracțiune integrală. Inițial, o destinație aleasă în general de călătorii cu buget redus, iubitori de scufundări, insula s-a dezvoltat peste ani într-un paradis care găzduiește cu succes turiști de toate categoriile.

 

#9. Insula Paștelui, Chile

Moai-Statues-Easter-Island-2

Aceasta este cea mai izolată insulă locuită de pe planetă, cea mai apropiată întindere de aceasta fiind situată la peste 2.000 de kilometri distanță – Insula Pitcairn. Deși foarte îndepărtată, insula atrage turiști interesați să vadă cele peste 800 de monumente masive de piatră amplasate aici, denumite moai.

 

#8. Insula Nosy Be, Madagascar

04-andilana-beach-spiaggia-relax-nosy-be

Aceasta este o insulă situată pe coasta de nord-vest a Madagascarului, fiind și cea mai populară în rândul turiștilor din această zonă.

Insula Nosy Be încântă turiștii cu cele mai tari plaje din Madagascar, atrăgând anual mii de iubitori ai relaxării la plajă. Aici este locul ideal pentru cei care vor să citească o carte bună, întinși pe un șezlong, fără să fie deranjați de zgomotul unui jet-ski.

 

#7. Insula Aitutaki, Pacificul de Sud

aitutaki_palms

Insula Aitutaki, cunoscută și sub denumirile de Araura, Ararau și Utataki, face parte din țara insulară Insulele Cook, din Pacificul de Sud.

Aitutaki este locul unde te poți bucura de o lagună de corali uimitoare și te poți caza la una dintre stațiunile de lux. Șapte nopți de cazare într-un resort de aici costă începând de la 1.000 de euro pentru două persoane.

 

#6. Insula Naxos, Grecia

aitutaki_palms

Insula Naxos este cea mai mare insulă din arhipelagul Cycladelor, însă reprezintă o destinație destul de nouă pentru turiștii care aleg să își petreacă vacanțele în Grecia.

Naxos atrage prin mulțimea de plaje care o înconjoară, cu nisip fin și ape turcoaz, însă poate cel mai important este că se poate ajunge destul de ușor aici din Atena. De asemenea, Naxos este locul ideal pentru iubitorii de istorie, aici găsindu-se templul lui Poseidon, cât și o serie de situri arheologice și muzee.

 

#5. Insula Lewis și Harris, Scoția

DSC_5194 Beautiful beaches south Harris Hebrides  SMALL
Insula scoțiană reprezintă în primul rând una dintre cele mai frumoase destinații din Europa și face parte din arhipelagul Outer Hebrides, ocupând o suprafață de 39 de kilometri.

Întreg arhipelagul se caracterizează prin plaje mari cu nisip și este locul ideal pentru iubitorii de plimbări, golf, pescuit sau trasee cu bicicleta. Mai mult, locul este încărcat de istorie și cultură.

 

#4. Insula Marco, Florida

4-marco-island-florida
Aceasta este cea mai mare din grupul „Zece mii de insule” din Florida și este localizată în Golful Mexicului.

Insula Marco este descrisă ca fiind un loc magic, mistic și atrăgător, caracterizat de plaje cu nisipuri albe și apariții spectaculoase ale delfinilor în apele limpezi. Aici se pot practica o varietate de sporturi de plaja și apă. Restaurantele își încântă oaspeții cu produse din fructe de mare proaspete.

 

#3. Bora Bora, Society Islands

Bora Bora Island

Insula Bora Bora este locul potrivit pentru o vacanță romantică în Polinezia Franceza. Chiar și cei mai pretențioși turiști vor rămâne impresionați de peisajul de aici, cu munți înalți și atoli nemaivăzuți. Insula pe care merg cei mai bogați oameni din lume este denumită și „Perla Pacificului” datorită frumuseții acesteia și, în special, a plajelor de aici.

 

#2. Insula Providenciales, Marea Caraibelor

img_5580

Providenciales face parte din grupul de insule Turks și Caicos, fiind între cele mai întinse din această zonă (având 98 kilometri pătrați).

Aceasta este una dintre cele mai dezvoltate stațiuni, iar turiștii se pot relaxa în resorturi luxoase, cu servicii de înaltă calitate. Plajele de aici bucură turiștii cu ape limpezi, nisip fin și o mulțime de terenuri de golf, magazine și atracții naturale. Aici turiștii pot descoperi Parcul National Northwest Point Marine, cu o zonă impresionantă de recifuri de corali și lacuri saline.

 

#1. Insula Ambergris Caye, Belize

Home-Page-Beach_home_masthead
Insula Ambergris Caye este cea mai mare din statul Belize și principala destinație pentru cei din vestul Caraibilor. Singurul oraș de pe insula este San Pedro și numără aproximativ 8.400 de locuitori.

Cald, primitor, independent și privat. Aceste patru adjective, probabil, aparent contradictorii descriu cel mai bine atât locuitorii din acest stat. Belize este, de asemenea, una dintre cele mai sigure țări din lume, în ciuda ceea ce s-ar putea citi despre ea. Belize a fost o colonie a Marii Britanii până în 1981, ceea ce înseamnă că locuitorii săi vorbesc engleza.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente