150 mii semnături pentru ca președintele să fie ales de popor

big-pprm-solicita-sefului-statului-convocarea-consiliului-suprem-de-securitate
Foto: PC: trm.md

Partidul Popular din Republica Moldova a anunțat rezultatele Campaniei Naţionale de colectare a semnăturilor pentru alegerea Preşedintelui de către întreg poporul „Tu alegi Preşedintele Ţării!”.

Această campanie a fost lansată la 16 mai 2013, baza acestei campanii fiind prevenirea crizei politice din 2009. Președintele țării care este votat de partidele la putere este departe sa fie echidesant și liber politic, spun membrii partidului.

Partidul Popular a colectat peste 150 000 de semnături din toate raioanele Moldovei. Partidul Popular nu va lansa procedura înregistrării și transmiterii semnăturilor CEC-ului pentru a proteja cetățenii care au ales această cale. Însă domnul Copreşedintele-coordonator Partidului Popular din Republica Moldova, Oleinic Alexandru, a spus că vor continua să promoveze această lege după alegerile parlamentare.

Oleinic, a spus ca este convins că PPR vor trece după alegerile din 2014 în Parlament. Membrii PPR sunt siguri că alegerea Președintelui de popor va diminua corupția, argumentând că alegereile de Parlament arată ca un târg.

Partidul Popular din Moldova o formațiune politică din Republica Moldova. Conferința de constituire a Partidului Popular din Moldova a avut loc la 15 aprilie 2011.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente