Liderii din Parlamentul European au confirmat susținerea regimului de vize

IC intrevedere H Swoboda 18.02.2014
Foto: Igor Corman și unul din liderii politici din Parlamentul European, Hannes Swoboda PC: parlament.md

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European, Joseph Daul, Hannes Swoboda și Martin Callanan, precum și reprezentantul Alianței Democraților și Liberalilor, Graham Watson au declarat astăzi că vor susține liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova în cadrul votului de săptămâna viitoare din Parlamentul European.

Anunțurile au fost făcute în cadrul întrevederilor cu Președintele Parlamentului Igor Corman, aflat în vizită de lucru la Bruxelles pentru a solicita susținerea europarlamentarilor cu privire la eliminarea vizelor pentru călătoriile cetățenilor moldoveni în țările UE.

Reamintim că astăzi, Președintele Parlamentului Igor Corman a solicitat astăzi susținerea europarlamentarilor, precum și a guvernelor naționale ale țărilor membre UE, în adoptarea cât mai grabnică a deciziilor finale privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, în timpul vizitei sale la Bruxelles.

Oficialii europeni au remarcat evoluțiile pozitive înregistrate de Republica Moldova și au menționat interesul pentru dezvoltarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv privind aprofundarea cooperării cu grupurile politice parlamentare.

Alte subiecte discutate au vizat evoluțiile în regiune și necesitatea anticipării impactului acestora. În context, Igor Corman s-a referit la oportunitatea pregătirii unor instrumente pentru limitarea impactului unor eventuale perturbări a piețelor regionale de desfacere pentru produsele moldovenești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente