Igor Corman a solicitat europarlamentarilor susținerea privind liberalizarea regimului de vize

IC Brussele 2 17.02.2014
Foto: Igor Corman în cadrul vizitei sale la Bruxelles, PC: parlament.md

Președintele Parlamentului Igor Corman a solicitat astăzi susținerea europarlamentarilor, precum și a guvernelor naționale ale țărilor membre UE, în adoptarea cât mai grabnică a deciziilor finale privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni, în timpul vizitei sale la Bruxelles.

Șeful Legislativului a mai declarat că evoluțiile la nivel regional reafirmă importanța consolidării sprijinului Uniunii Europene pentru modernizarea economică și politică a Republicii Moldova. Igor Corman a menționat că Republica Moldova a îndeplinit angajamentele privind inițierea reformelor de modernizare a țării pentru apropierea de Uniunea Europeană, înregistrând deja rezultate concrete în domeniile controlului frontierelor și a migrației, ordinii publice și securității, precum și a drepturilor omului.

Igor Corman a afirmat că decizia recentă a Parlamentului European de a elimina toate restricţiile la importul de vinuri moldoveneşti a transmis un mesaj puternic de susținere cetățenilor și mediului de afaceri din țara noastră. Șeful Legislativului a subliniat că decizia Parlamentului European privind liberalizarea regimului de vize reprezintă un semnal clar pentru moldoveni cu privire la beneficiile tangibile ale integrării europene, care înseamnă șanse egale pentru toți cetățenii.

De asemenea, Președintele Parlamentului a apreciat adoptarea de către Uniunea Europeană a unei rezoluții prin care condamnă încălcarea dreptului la educație a copiilor care studiază în școlile moldoveneşti cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană. Speakerul a menționat că pentru rezolvarea conflictului transnistrean „este nevoie de un dialog constructiv și inițiative concrete pentru a identifica soluții viabile și durabile”, relatează un comunicat de presă.

Tot astăzi, Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu europarlamentarul bulgar Evgheni Kirilov, membru al Comisiei pentru afaceri externe și Co-președinte al Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic EURONEST. Oficialii au discutat despre obiectivele Parteneriatului Estic pentru perioada următoare, până la Summitul din 2015, care va avea loc la Riga.

Reamintim că Igor Corman efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie Potrivit programului vizitei, Speakerul va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului European Martin Schulz, raportorul Parlamentului European pentru Acordul de Asociere a Republicii Moldova la UE, Graham Watson, președinții grupurilor parlamentare ale Partidului Popular European și Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, europarlamentarii Joseph Daul și Hannes Swoboda.2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente