Premierul conservator ungar, Viktor Orban, şi-a lansat campania electorală

orban_viktor
Foto: Victor Orban, PC: hungarynews.com

Viktor Orban, şi-a lansat campania electorală, duminică, în vederea alegerilor legislative prevăzute pentru 6 aprilie, cu un „discurs adresat naţiunii” foarte înflăcărat.

„Bătălia nu este terminată încă, să ne păstrăm rezultatele, şi anume scăderea preţurilor la serviciile publice, reducerea impozitelor pentru familii, creşterea salariului minim sau plata asigurată a pensiilor”, a declarat şeful Guvernului ungar în faţa susţinătorilor săi, în centrul Budapestei.

De la ascensiunea sa la putere în 2010, Orban a profitat de majoritatea de două treimi a partidului său, Fidesz, în Parlament, pentru a introduce o serie de „reforme” controversate.

El a fost criticat atât în Ungaria, cât şi în străinătate, de către Uniunea Europeană, Statele Unite şi numeroase ONG-uri, pentru restrângerea independenţei Curţii Constituţionale, a Băncii Centrale, a Biroului procurorului, a justiţiei şi a presei, dar şi pentru colaborarea cu extrema dreaptă.

Pentru a respinge criticile, Orban a adus la cunoştinţă că situaţia Ungariei era deplorabilă în 2010.

Sondajele arată un avantaj considerabil al Fidesz, în pofida faptului că, în ultimul moment, partidele din opoziţie au stabilit o listă comună pentru a-şi creşte şansele.

„Ţara s-a schimbat cu adevărat în patru ani… în rău. Va trebui să alegem, la 6 aprilie, între trecut, restaurarea epocii lui Horthy (liderul Ungariei în perioada 1930-1940 şi aliat al Germaniei hitleriste), sau o republică modernă, europeană, echitabilă şi liberă”, a declarat Attila Mesterhazy, candidatul opoziţiei la postul de premier, după discursul susţinut de Viktor Orban.

Sursra: Mediafax

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente