Facebook poate prezice cât timp vor dura relaţiile sentimentale ale utilizatorilor săi

relationship
Foto: Relații pe rețelele de socializare PC: Acasă la Fluturaș

Facebook poate prezice dacă relaţiile sentimentale ale utilizatorilor săi sunt doar aventuri sau este vorba de ceva mai serios decât atât, potrivit unui studiu făcut public de reprezentanţii reţelei de socializare.

Menţinerea stării „într-o relaţie” timp de peste trei luni sugerează că aceasta ar putea dura o perioada mai lungă, potrivit datelor Facebook.

Folosind informaţiile furnizate de utilizatorii platformei Facebook, cercetătorul Bogdan State a analizat stările de relaţie ale membrilor din Statele Unite ale Americii, în perioada 2008 – 2011, informează dailymail.co.uk citat de Mediafax.

State a observat că starea de relaţie a fost cel mai important factor care a prezis dacă aceasta va dura sau nu.

„Aproape jumătate dintre relaţiile de pe Facebook care au supravieţuit trei luni prezintă o mai mare probabilitate de a dura peste patru ani”, a spus State.

Studiul nu a inclus persoanele care erau căsătorite şi s-a concentrat pe membrii care aveau cel puţin 23 de ani.

Cu fiecare lună care trece, din ce în ce mai multe relaţii şubrede se încheie, lăsând o proporţie mai mare de relaţii solide în jur”, a spus State. „Acest lucru este exact ceea ce vedem în datele noastre„, a adăugat acesta.

Analizând despărţirile pe sezoane, reprezentanţii Facebook au descoperit că cele mai multe relaţii se încheie în timpul verii. De asemenea, s-a observat că au fost mai multe despărţiri în 2011 decât în oricare alt an.

Facebook, considerată în momentul de faţă cea mai importantă reţea de socializare din lume, are la nivel mondial aproximativ 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe lună.

Facebook a împlinit, pe 4 februarie, zece ani de la lansare, o vârstă a maturităţii, dar totuşi un moment dificil pentru acest site care se luptă să îşi păstreze utilizatorii tineri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente