Programul Strategic în domeniul securităţii demografice a fost aprobat

DSC_3664_2
Foto: Tatiana Potâng, PC: gov.md

Documentul, care cuprinde perioada 2014-2016, a fost aprobat în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale pentru Populaţie şi Dezvoltare, prezidată de viceprim-ministrul Tatiana Potîng.

Programul prevede acțiuni cu privire la planificarea, elaborarea și realizarea politicilor sectoriale de protecție și dezvoltare a populației. Documentul are scopul de a spori cantitativ și calitativ oferta pe piața muncii și de a crea condiții de siguranță și bunăstare.

Tatiana Potîng a menţionat că pe parcursul lunii aprilie va fi realizată o campanie de informare a cetățenilor despre modul de desfășurare a recensământului. „Este important ca acest recensământ să fie efectuat corect”, a subliniat Tatiana Potîng.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost audiat raportul analitic „Profilul migrațional extins al Republicii Moldova 2007-2012″, elaborat de Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne. Documentul poate fi accesat pe pagina electronică a MAI și a Biroului Migrație și Azil, iar în luna martie va fi publicat pe suport de hârtie, cu susţinerea financiară a Organizației Internaționale pentru Migrație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente