A fost lansată cartea de poezii a lui Grigore Vieru „Tu m-ai strigat, fiule?”

DSC_9267
Foto: Culegere a operelor lui Grigore Vieru, lansată de Spiridon Vangheli

Primăria municipiului Chişinău a lansat astăzi, 14 februarie, de ziua de naştere a lui Grigore Vieru, cartea poetului „Tu m-ai strigat, fiule?”, selecţie de Spiridon Vangheli. Editarea lucrării a fost finanţată de municipalitate, iar apariţia cărţii este un gest de cinstire a memoriei Poetului, prin cunoaşterea operei sale.

Primarul general al capitalei a ţinut să remarce că poezia şi cântecul din creaţia lui Grigore Vieru nu au hotare în timp. „Graţie unor oameni de cultură, care clădesc din greu valorile noastre şi nu deviază de la această linie a dreptăţii, noi ne mişcăm totuşi înainte. Energia vine din ceea ce ne-a lăsat poetul, iar fiecare din noi trebuie să ne facem datoria”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Scriitorul Spiridon Vangheli, cel care a selectat poeziile incluse în culegerea „Tu m-ai strigat, fiule?” l-a numit pe Grigore Vieru, drept dascălul acestui neam, care a construit o mănăstire intelectuală pentru acest popor. „Nu ştiu dacă mai există un asemenea caz în literatura universală, când un copil, crescut fără tată, trecut prin greutăţile războiului şi ale foametei, acest copil, reuşeşte să înfieze toţi copiii Basarabiei”, a menţionat scriitorul.

În cadrul manifestării, elevi din gimnazii şi licee, alături de interpreţi consacraţi din Republica Moldova, au recitat poezii şi au cântat cântece pe versurile lui Grigore Vieru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente