(video) Steven Bradbury – cel mai norocos sportiv vreodată de la Jocurile Olimpice de iarnă

bradbury
Foto: Steven Bradbury, legenda australiană de la Jocurile Olimpice din 2002, de la Salt Lake City PC: couriermail.com.au

Steven Bradbury este primul australian care a obținut vreodată medalia de aur la o ediție de Jocuri Olimpice de iarnă. Iar felul în care a câștigat-o e la fel de epic ca și faptul că Australia obține medalii de aur la competiții destinate sporturilor de iarnă.

Steven Bradbury a participant pentru prima dată la Jocurile Olimpice în 1992 (la vârsta de 19 ani) la proba de patinaj viteză pe pistă scurtă. Iar din participările sale la Jocurile Olimpice din 1994 și 1998, la individual cele mai bune poziții ale lui erau locul 8 la cursa de 500 m și locul 21 la cursa de 1.000 m. Bradbury, totuși, în 1994 a câștigat prima medalie de bronz a Australiei la ștafeta de patinaj viteză.

În 2002, la Salt Lake City, Bradbury era unul din cei mai în vârstă participanți la acestă probă. A ajuns totuși până în sferturi.

Sferturi de finală (1/4)

În sferturi Bradbury concura cu un american, un canadian și un japonez. La ultimul cerc Bradbury era ultimul, însă la un moment dat japonezul se lovește de canadian și cade. Americanul termină primul, candianul al doilea și Bradbury al treilea. Asta însemna că Bradbury trebuia să părăsească competiția. Totuși juriul decide că sportivul din Canada intenționat l-a împins pe japonez, candianul este descalificat și Bradbury ca prin minune ajunge în semifinală.

Semifinală

Bradbury concurează cu alți 4 sportivi pentru a ajunge în finală. Până la ultimul cerc Bradbury e ultimul, apoi cade un sportiv, și Bradbury e al 4-lea, iar la ultima cotitură mai cad alții doi. Bradbury termină semifinala pe locul 2 și ajunge în finală.

Finala

Bradbury concura cu cei mai buni sportivi de la proba de patinaj viteză pe pistă scurtă. Așa precum în cursele precedente Bradbury fiind greoi era ultimul, până la ultima cotitură când toți cei patru concurenți din față se ciocnesc și Bradbury câștigă aurul la proba de patinaj viteză 1.000 m.

Aceasta fiind prima medalie de aur din istoria participării Australiei la Jocurile Olimpice de iarnă.

Vedeți video aici: sferturile încep la 0.46, semifinala la 1.27 și finala la 1.52.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente