Elevii din Chișinău fac schimb de licee timp de o săptămână

646×404
Foto: Elevii din capitală fac schimb de experienţă PC: adevarul.ro

Peste 200 de elevi din 30 de licee din capitală participă la un proiect educaţional – „Educaţie prin experienţă”, care este la a şasea ediţie, fiind implementat de către Centrul Adolescenţilor, din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din Chişinău.

Şefa centrului, Valentina Sandu, a declarat pentru IPN că elevii care participă la proiect sunt integraţi în colective noi, timp de o săptămână. Astfel se asigură dezvoltarea relaţiilor de parteneriat între ei şi schimbul de experienţă între licee.

„Dorim să avem o îmbogăţire a experienţelor proprii şi stabilirea unor relaţii de parteneriate între liceele participante în proiect. Proiectul place adolescenţilor şi anul acesta participă mai multe licee, printre care cu profil sportiv şi chiar liceul pentru copii cu vedere slabă”, a menţionat Valentina Sandu.

La final, va avea loc o conferinţă de diseminare a bunelor practici şi un concurs la tema: „Şcoala democratică în viziunea tinerilor”. Valentina Sandu a mai spus că se doreşte ca acest proiect să fie extins şi în raioane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente