Top știri din weekend: 8-9 februarie

uniformea10
Foto: Portdrapel al delegației Moldovei, Victor Pînzaru. PC: Getty Images

Olimpiada albă a început, dar să nu uităm și de alte evenimente petrecute în acest weekend. Iată care sunt cele mai importante și populare știri de pe #diez din 8-9 februarie 2014.

#1. „Tandra și gingașa mea fiară” a răsunat la ceremonia de deschidere a JO 2014

„Tandra și gingașa mea fiară”, valsul marelui compozitor moldovean Eugen Doga, a sunat și a fost dansat la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Piesa a răsunat în cadrul numărului de balet descris în “Război şi Pace“ de Lev Tolstoi.

#2. Moldova în topul celor mai bune costume de la JO 2014

Echipa de la Bleacher Report a notat costumele participanților fiecărei țări de la Jocurile Olimpice. Astfel cele mai interesante li s-au părut costumele naționalei SUA și Rusiei, oricum costumul Moldovei a fost notat cu A, și a intrat în top 12.

#3. Reacția lui Eugen Doga după ce melodia sa a sunat la deschiderea JO 2014

Compozitorul Eugen Doga este supărat pe organizatori pentru că i-au trunchiat, fără acordul său, celebra piesă “Blânda şi Tandra mea Fiară”, care a răsunat la deschiderea evenimentului.

#4. Delegaţia Republicii Moldova la festivitatea de deschidere a JO de iarnă

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci s-a încheiat, vineri seară, după un spectacol ce a durat aproximativ două ore şi 45 de minute, odată cu aprinderea flăcării olimpice la stadionul Fisht.

#5. Iurie Leancă s-a întâlnit la Soci cu Putin și Medvedev

În cadrul evenimentului, care a avut loc în seara zilei de 7 februarie, Iurie Leancă s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali străini.

#6. Reîntoarcerea la origini cu Alex Magala, moldoveanul de la America’s Got Talent

Alexandr Magala, participantul la show-ul America, are talent și câștigătorul show-ului din Rusia, Минута Славы, a pozat nud pentru proiectul lui Nicholas Freeman, un fotograf care încearcă să surprindă întoarcerea la originile animalice.

#7. Ce cred tinerii de pe Facebook despre JO 2014 din Soci?

La scurt timp după deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, echipa #diez a întrebat aleatoriu tineri care încă nu dormeau despre ce cred ei și cum văd ei Olimpiada din 2014.

#8. Vedete care vor deveni mămici în 2014

În rândul vedetelor internaţionale a apărut o nouă modă, care le face pe dive să strălucească. Nu vorbim de rochii cu pietre preţioase, accesorii sclipitoare sau coafuri extravagante, ci de burtici! Iată câteva dintre viitoarele mame celebre.

#9. Interviu cu organizatorii BLVCK Friday

BLVCK Friday este cel mai cunoscut party cu muzică EDM trap şi trap din Chisinău, care are și un dress code specific. Evenimentele adună un număr de tineri care trece peste capacitatea locației unde au loc, de aceea acum BLVCK se gândesc la un eveniment mult mai grandios.

#10. Cele mai interesante poze de la flashmobul cu leneși pe Facebook

Pe 30 ianuarie 2014, un grup de tineri a încercat să scoată Facebook-ul din depresie și au organizat un flashmob cu leneși.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente