Spock din Star Trek își îndeamnă fanii să renunțe la fumat

spock
Foto: Spock interpretat de Leonard Nemoy PC: stylelogical.com

Actorul Leonard Nimoy, interpretul personajului Spock din serialul de televiziune „Star Trek” difuzat în anii ’60, a anunţat că a fost diagnosticat cu o maladie pulmonară gravă – bronhopneumopatie cronică obstructivă – şi i-a rugat, joi, pe fanii lui să renunţe la fumat.

„Fumătorilor, vă rog să înţelegeţi. Dacă renunţaţi la fumat după ce sunteţi diagnosticaţi cu o boală pulmonară, va fi prea târziu. Bunicul vă spune să învăţaţi această lecţie. Renunţaţi acum!”, a scris Leonard Nimoy pe contul său de Twitter, care este urmărit de peste 810.000 de followers.

În cazul lui Nimoy, actorul a fost diagnosticat cu această maladie gravă, în ciuda faptului că a renunţat la fumat în urmă cu 30 de ani, informează Mediafax.

Actorul, în vârstă de 82 de ani, a spus: „Mă simt OK. Însă nu pot să merg pe distanţe lungi”. Actorul s-a semnat cu acronimul „LLAP”, o abreviere a frazei ce a fost făcută celebră de personajul său, „live long and prosper” („trăiţi mult şi prosperi”).

Leonard Nimoy a dezvăluit pentru prima dată într-un mesaj pe Twitter, săptămâna trecută, că suferă de bronhopneumopatie cronică obstructivă, o boală pulmonară gravă, ce a fost asociată de medicii americani cu fumatul.

Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om pe jumătate vulcanian de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune „Star Trek” şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză anul trecut, în filmul „Star Trek Into Darkness”, regizat de J.J. Abrams.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente